Hoppa till huvudinnehållet

En första träff för att rädda klimatet

Publicerad:
Dessa skogskläder de har varit i tjänst i 40 år. Ingegerd har bytt ärmar på dessa många gånger.
Dessa skogskläder de har varit i tjänst i 40 år. Ingegerd har bytt ärmar på dessa många gånger. Foto: Privat

Nu har nätverket som kraftsamlar för klimatet haft sin första sammankomst. Temat var återbruk.

Nätverket, som bland annat består av Svenska naturskyddsföreningen i Mariestad, Svenska kyrkan i Mariestad och Institutionen för kulturvård vid Göteborgs universitet, arrangerade den första lokala träffen i Marieholmskyrkan.

Temat var återbruk, människor kom och lyssnade och deltog i diskussionen. Flera nya goda idéer presenterades hur man kan gå vidare och temat ska tas upp även på nästa träff.

Under kväll berättade även Bånges mat om närodlat kontra import och vilka fördelar det kan ha. Genom att äta den mat som är odlat runt hörnet minskar risken för matbrist i kristider, menade företrädare för föreningen.

Naturskyddsföreningens textilgrupp presenterade hur man återbrukar kläder. När textilier lagas kan konsumtionen minskas och samtidigt som det stärker hushållens ekonomi. Vikten av att välja kvalitet som går att laga framför slit och släng betonades.

Återbruk kommer att vara i fokus även nästa gång nätverket träffas, den 20 april. Då har professionella återbrukare bjudits in och återbrukstrappan ska presenteras.

Flera föreningar och andra engagerade kraftsamlar för klimatets skull. Nu ordnas lokala träffar där man delar med sig av sina kunskaper.
Flera föreningar och andra engagerade kraftsamlar för klimatets skull. Nu ordnas lokala träffar där man delar med sig av sina kunskaper. Foto: Privat

Artikeltaggar

Göteborgs universitetKlimatMariestadMiljöSvenska Naturskyddsföreningen

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.