Ryckig vinter för OBK: ”Vi släppte den här säsongen tidigt”

Publicerad:
Otterbäckens BK:s bandysäsong rycktes sönder av både pandemi, skador och ett dåligt serieupplägg. Istället riktar man sitt fokus på nästa vinter. Foto: Erik Wallskog/Arkiv

Otterbäckens BK:s bandysäsong påverkades stort av både pandemi, skador och dåligt väder.

Resultaten uteblev, och istället ställde man tidigt in siktet på nästa vinter.

– Vi släppte den här säsongen redan i januari och började titta framåt direkt, säger tränaren Tomas Andersson.

Fjolårssäsongen uteblev helt för Otterbäckens BK, och även om årets säsong kunde genomföras gick även den i pandemins tecken.

För OBK blev det en nionde plats i division ett västra, innan man blev tvåa i den betydelselösa fortsättningsserien.

– Säsongen blev ju sönderhackad igen då... av sjukdomar och det var ena grejen efter den andra, säger tränaren Tomas Andersson, som också är kritisk till det nya serieupplägget som infördes till i år:

Nytt serieupplägg väntar ambitiöst OBK: ”Måste leverera direkt”

”Dåligt väder för bandy”

– Grundtanken var kanske bra, men vi som spelade i den lägre fortsättningsserien hade inget att spela för egentligen, där dog det lite.

Ifrågasatt serieupplägg och pandemi. Som om inte det vore nog var inte heller vädrets makter med OBK:arna.

Tomas Andersson, tränare för Otterbäckens BK, ger ändå laget godkänt med tanke på förutsättningarna.
Tomas Andersson, tränare för Otterbäckens BK, ger ändå laget godkänt med tanke på förutsättningarna. Foto: Peter Gustafson/Arkiv

– Vi har haft en vinter med dåligt väder för bandy. Förra året var det jättebra isförhållanden medan det i år varit mycket blåst och regn och allmänt svårt att bedriva bra träningar. Det är såklart inget man kan styra över men det är lite synd, säger Tomas.

”Godkänt ändå”

OBK ville satsa inför säsongen, och tyckte sig ha också något på gång, men omständigheterna runtomkring själva bandyn blev för mycket och resultaten blev aldrig som man önskade. Även om de höga topparna fanns där stundtals.

Vad ger du er själva för betyg?

– Vi får väl ge det godkänt ändå, när det blev som det blev. Utbildningen av yngre spelare är fortfarande vår huvudgrej. Vi vill vara lite plantskola och se till att man kan komma från Otterbäcken och bli riktigt bra!

Något utropstecken du vill ta med dig från säsongen?

– Jag tyckte vi var väldigt bra på målvaktssidan i år, jämfört med vad vi kanske varit tidigare år. Sen är det de unga spelarna som tagit många steg, och vi har en kraft som många lag är lite skraja för. Har vi bästa gänget på isen är vi tunga att göra med.

Tyvärr fick inte Otterbäckens BK jubla på det här sättet så mycket som de hade hoppats den här säsongen. Istället satsar man på nästa års serie.
Tyvärr fick inte Otterbäckens BK jubla på det här sättet så mycket som de hade hoppats den här säsongen. Istället satsar man på nästa års serie. Foto: Erik Wallskog/Arkiv

Vad behöver ni jobba mer med?

– Det är ju fortsatt lite kring den moderna bandyn, tajmingen i passningsspelet. När vi väl har kraften vill vi kanske gå för tidigt. Att man istället svänger ur och tajmar bättre så det blir lättare att slå passen. Där ligger vi lite efter för vi kör mycket längre i ishallen. Jämför med Lidköping som spelar på fullstor plan inomhus och kan börja jobba med det i augusti, medan vi har fullplan först i november. Tajmingen på stor plan är det vi behöver jobba vidare på.

Redan börjat

Redan i januari började Tomas och OBK tänke på nästa säsong och arbetet för den har redan dragit igång.

– Det är ett stort sug på de unga killarna att dra igång försäsongen tidigt, så vi tänkte köra lite fystester och sånt där, så man får se vart man ligger. Sen kör vi från början på april fram till midsommar. Sen tar vi lite ledigt innan vi kör på igen, säger Tomas.

Artikeltaggar

BandyOtterbäckens BKTomas Andersson

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare