Hoppa till huvudinnehållet

Flera chefer i äldreomsorgen hoppar av i protest

Publicerad:
Reporter Jenny Åberg
Jenny Åberg
jenny.aberg@mariestadstidningen.se
Christian Rexborn har varit chef för Björkgårdens hemvårdsområde sedan förra sommaren. Nu lämnar han uppdraget i protest mot arbetsmiljön på ledningsnivå.
Christian Rexborn har varit chef för Björkgårdens hemvårdsområde sedan förra sommaren. Nu lämnar han uppdraget i protest mot arbetsmiljön på ledningsnivå. Foto: Jenni Hilli Sjöqvist/Arkiv

3 av 13 chefer inom kommunens äldreomsorg har sagt upp sig. En av dem är Christian Rexborn, som lämnar utan att ha något nytt jobb.

– Arbetsmiljön på ledningsnivå är en stor del av orsaken, säger han.

Personalflykten inom kommunen fortsätter. Nu försvinner kompetens på chefssidan inom äldreomsorgen. Två enhetschefer i hemvården och en på ett särskilt boende har sagt upp sig. Enligt uppgifter till tidningen är fler avhopp att vänta.

Christian Rexborn är chef för hemvårdsområde sju som omfattar Björkgården. Han lämnar nu sitt uppdrag, bara tio månader efter att han tillträdde.

– Det är många olika faktorer som har påverkat beslutet. den främsta orsaken är arbetsmiljön. Jag trivs på min arbetsplats och att leda mina arbetsgrupper. Men jag upplever ingen stöttning från ledningen och tycker att det saknas struktur. Till viss del finns även en tystnadskultur, som innebär att du inte får säga vad du tycker och tänker, förklarar han.

Inom området Björkgården finns många med stora vårdbehov och ofta behövs dubbelbemanning, men det får man inte ersättning för i budgeten, säger Christian Rexborn.
Inom området Björkgården finns många med stora vårdbehov och ofta behövs dubbelbemanning, men det får man inte ersättning för i budgeten, säger Christian Rexborn. Foto: Charlotte Ferneman

En annan stor del är ekonomin. Björkgården var tidigare servicehem, men är numera vanliga lägenheter för äldre. Vårdbehoven skiljer sig åt, men många behöver mycket hjälp. Ofta krävs dubbelbemanning.

– Jag måste skicka två personer, men får bara betalt för en. Då går det inte ihop. Du kan inte gå till matbutiken och köpa två liter mjölk och betala för en, säger Christian Rexborn.

Vid vägs ände

På de premisserna är det svårt att få en budget i balans, anser han och förklarar att han utan framgång försökt påtala detta för sina chefer.

– Enda svaret jag får är att jag ska skruva på planeringen. Det har jag gjort och nu kan jag inte göra mer. Mina medarbetare är hårt pressade, pandemin har gjort läget extra ansträngt och någonstans måste man dra i handbromsen, annars tappar man folk, förklarar Christian Rexborn.

Han berättar om anställda som säger att de inte orkar längre och nu söker andra jobb.

Jag måste skicka två personer, men får bara betalt för en. Då går det inte ihop.
Christian Rexborn, enhetschef

Själv slutar han på måndag den 28 mars. Då har han inget nytt arbete att gå till.

– Så någon språngbräda till ett bättre jobb handlar det inte om. Jag faller tillbaka på gamla erfarenheter och hoppas på det bästa, säger Christian Rexborn, som beklagar att personalen nu återigen får byta chef.

– De är jätteledsna och backar upp mig, vilket jag tackar för. Det är trist att behöva ta beslutet att lämna.

Även på Ullerås särskilda boende har chefen sagt upp sig.
Även på Ullerås särskilda boende har chefen sagt upp sig. Foto: Charlotte Ferneman

Även Ina Hasselblad, chef för hemvårdsområde två med ansvar för Lugnås/Leksberg, Bråten och Lockerud, har sagt upp sig.

– Jag trivs med jobbet, mina närmaste kollegor och arbetsplatsen. Det väger inte upp mot förutsättningarna och sättet det förmedlas på, säger hon och fortsätter:

– En kollega skrev till mig och hoppades att jag lämnar av privata skäl, men det har absolut inte med det att göra. Orsaken är bristerna i den organisatoriska och sociala arbetsmiljön, det vill säga sättet vi blir behandlade på av vår ledning.

Två chefer blev en

En tredje chef som valt att lämna är Helene Rockler Richardsson på Ullerås särskilda boende:

– Jag har trivts jättebra i Mariestads kommun och med det jag gör. När jag anställdes var vi två chefer, sedan blev jag ensam. Det blir lite för mycket tycker jag. Så jag har sökt en annat jobb och fått det, förklarar hon.

Läs också

Artikeltaggar

Mariestads kommunMariestads kommunPersonalflykten i vårdenVård och omsorg

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.