Hoppa till huvudinnehållet

THF inför det ångestladdade kvalspelet: ”Ser oss som storfavoriter”

Publicerad:
Reporter Simon Svensson-Parenti
Simon Svensson-Parenti
simon.svensson-parenti@mariestadstidningen.se
Töreboda HF vet vad som gäller. Under drygt tre veckor ska tio kvalmacher spelas, där fortsatt spel i hockeytvåan nästa säsong står på spel.
Töreboda HF vet vad som gäller. Under drygt tre veckor ska tio kvalmacher spelas, där fortsatt spel i hockeytvåan nästa säsong står på spel. Foto: Simon Svensson-Parenti/Arkiv

Grundserien är över, fortsättningsserien likaså. Det enda som återstår för Töreboda HF är ett ångestladdat kvalspel.

Seger där och laget räddar hockeytvåan-kontraktet.

– Jag ser oss själva som storfavoriter, säger Adam Willig.

Tränare Karlsson om missräkningen: ”Inget som räknade med det”

Ikväll drar den ångestladdade kvalserien igång för Töreboda HF. Högsta vinsten är fortsatt spel i hockeytvåan, men där risken för degradering till ”trean” också finns.

Nu, när det står som allra mest på spel, gäller det att få allt att stämma, oavsett hur ryckig säsongen varit för laget.

– I stora drag kan man säga att det har varit höga toppar och djupa dalar i år. Det har varit ojämnt spel och därför har vi satt oss i den här sitsen, det kan man inte blunda för. Sedan kan man peka på orsaker hit och dit, men som spelare tycker jag bara vi kan fokusera på det som är framför oss, säger Adam Willig.

”Stor skillnad”

Adam har erfarenhet av diverse kvalserier sedan tidigare, både med Mariestad Bois och med Grästorp. Vissa med mer lyckliga slut än andra. Han, om någon, vet vad det är som väntar.

Med sina 28 poäng (10+18) delade Adam Willig segern i den interna poängligan, tillsammans med Douglas Lögdal.
Med sina 28 poäng (10+18) delade Adam Willig segern i den interna poängligan, tillsammans med Douglas Lögdal. Foto: Simon Svensson-Parenti/Arkiv

– Det är stor skillnad jämfört med serielunken, det är det verkligen. ”Små” situationer spelar så jäkla mycket mer roll i sådana här matcher. Man kan göra ett riktigt bra byte och då kan en hel match eller en hel matchserie avgöras. Det är det som är fascinerade, och även inspirerande, med att få spela de här matcherna, säger han.

Förutsättningarna är klara och i och med att hockeytvåan ska bantas ner till nästa säsong innebär det att fler lag än vanligt åker ur.

”Enda målet”

THF spelar i en kvalserie med sex deltagande lag där alla möts två gånger. Därifrån är det endast kvalvinnaren som säkrar sin plats i hockeytvåan nästa år.

Eventuellt kan även någon kvaltvåa klara sig kvar, men då ska många algoritmer redas ut först. För resten är det spel i division tre som gäller säsongen 2022/23.

– Det enda målet vi har är att ta förstaplatsen. Det är glasklart! Att gå så pass rent som bara är möjligt, säger Adam målmedvetet.

Det enda målet vi har är att ta förstaplatsen. Det är glasklart!
Adam Willig

”Handlar om gruppen”

Och oavsett om man kommer från hockeytvåan med en dålig säsong bakom sig, eller om man kommer från hockeytrean med en bra säsong i ryggsäcken spelar inget av det roll den närmsta tiden.

– De som kan få ihop de här tre veckorna bäst som grupp, det är de som kommer tjoa och jubla efter påskhelgen när de sista matcherna är spelade. Det handlar mycket om gruppen. Om att komma samman och få till det här maxprestationen när det gäller som mest, säger Adam.

Hur ska då Töreboda HF nå upp till sitt max?

– Jag tror att det gäller att hålla sig till våra grunder och det spelet som vi ändå utvecklat under säsongen. Vad tänker THF gå ut på isen och prestera idag? Det är den matchplanen vi kommit överens om och att hålla oss till den, och då ska det gå bra.

Vad tror du om era chanser?

– Jag tror de är väldigt goda. Jag ser oss själva som storfavoriter att ta förstaplatsen. Framförallt om man ser till de sista matcherna vi spelat och vad vi presterat rent spelmässigt, men också resultatmässigt. Vi har höjt oss. Så vi ska gå ut med självförtroende både ikväll och under kommande matcher.

Enligt Adam Willig är Töreboda HF favoriter i den stundande kvalserien, och lär då få anledning till att jubla båda en och två gånger.
Enligt Adam Willig är Töreboda HF favoriter i den stundande kvalserien, och lär då få anledning till att jubla båda en och två gånger. Foto: Simon Svensson-Parenti/Arkiv

Artikeltaggar

Adam WilligHockeytvåanIshockeyTörebodaTöreboda HF

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.