Hoppa till huvudinnehållet

Församlingen vill hjälpa krigsdrabbade Ukraina – ordnar vårkonsert

Publicerad:
Reporter Lisa Bring
Lisa Bring
lisa.bring@mariestadstidningen.se
Otto Ernvik, pastor i Korskyrkan i Mariestad, berättar om församlingens vårkonsert för Ukraina på lördag. Då samlar de in pengar till Läkarmissionens arbete för att stötta Ukrainaflyktingar.
Otto Ernvik, pastor i Korskyrkan i Mariestad, berättar om församlingens vårkonsert för Ukraina på lördag. Då samlar de in pengar till Läkarmissionens arbete för att stötta Ukrainaflyktingar. Foto: Michael Gustafsson/arkiv

På lördag kväll har Korskyrkan i Mariestad en vårkonsert till förmån för människor som drabbats av kriget i Ukraina.

För musiken står Tillsammanskören med gäster som Helena Granath, Alexander Käll, Linda Forsberg, Lotta Forsberg, barnröster samt Roudi Rashid som spelar kurdisk folkmusik på sitar.

Initiativet kom från en församlingsmedlem på årsmötet i början av mars, som då frågade vad församlingen kan göra för att samla in pengar till Ukraina.

– Vi har mycket musik i församlingen och har julkonserter där vi lyckats samla in en del pengar. Nu försöker vi med ett liknande upplägg på våren, säger pastor Otto Ernvik.

Arrangerades på kort varsel

Det har med andra ord varit snabba ryck.

– På knappt en månad har de tränat och fått ihop den här konserten, säger Otto Ernvik.

Temat är självklart vår på vårkonserten.

– Sånger som folk känner igen med våren som tema. Det är framförallt roligt att få ha med Roudi Rashid som spelar sitar, det är första gången vi har med honom.

De insamlade pengarna från konserten går till Läkarmissionens arbete med att hjälpa Ukrainaflyktingar.

Artikeltaggar

KonserterKorskyrkanMariestadMusik

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.