Hoppa till huvudinnehållet

Baltics transport med politikernas nödhjälp till Ukraina är på väg

Publicerad:
– Vi köpte en separat transport för de 5-6 pallarna politikerna hade samlat in till, för att alltihop skulle komma iväg samtidigt, säger Baltics vd Johan Lövqvist.
– Vi köpte en separat transport för de 5-6 pallarna politikerna hade samlat in till, för att alltihop skulle komma iväg samtidigt, säger Baltics vd Johan Lövqvist. Foto: Malin Bring

Pallarna med blöjpaket, konserver, torrvaror och hygienartiklar som representanter för fullmäktiges fem partier samlade in till Ukraina i förra veckan har nu lämnat Baltic Safety Products i Älgarås.

Nödhjälpen kördes till Baltic förra fredagen, dagen efter insamlingen.

Baltics vd Johan Lövqvist hade erbjudit att frakta ner det insamlade materialet i företagets lastbilar, som regelbundet kör till Ukraina med material till de flytvästar Baltic producerar.

Representanter för alla partier i fullmäktige hjälptes åt att ta emot och sortera nödhjälp till Ukraina en torgdag i Töreboda.Berit Bergman (S), okänd och Wivi Thornell-Johansson (C) sorterar.
Representanter för alla partier i fullmäktige hjälptes åt att ta emot och sortera nödhjälp till Ukraina en torgdag i Töreboda.Berit Bergman (S), okänd och Wivi Thornell-Johansson (C) sorterar.

Egen transport

– Vi köpte en separat transport för de 5-6 pallarna politikerna hade samlat in till, för att alltihop skulle komma iväg samtidigt, säger Johan Lövqvist.

Transporten går till Polen, där Baltic har en kontaktperson av ukrainskt ursprung, som arbetar för företaget.

– Hon har ett mindre lager, där hon kan omfördela nödhjälpen och skicka den vidare till olika platser i Ukraina i mindre bilar, säger vd:n.

Artikeltaggar

ÄlgaråsNyheterPolenUkrainaUkrainakriget

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.