Folkhälsorådet beviljar medel för feriepraktik för unga

Publicerad:
Rensa ogräs brukar vara en av arbetsuppgifterna som erbjuds som feriepraktik. Foto: Janerik Henriksson/TT/Arkiv

Folkhälsorådet har beviljat 200 000 kronor till feriepraktik för kommunens ungdomar födda mellan 2004 och 2006.

Det innebär att plats har beviljats till två tvåveckorsperioder i sommar. Företräde kommer att ges till ungdomar som inte tidigare haft feriepraktik inom kommunen. Vid behov kommer platserna att lottas ut.

– Vi kanske satsar på att erbjuda 4-5 timmars arbete per dag i två veckor inom några av kommunens verksamheter, exempelvis gata/park, äldreomsorg eller skola, säger Cindy Norlin, administratör på kutlur och fritidsverksamheten.

Summan på 200 000 kronor har beviljats av rådet under förutsättning att kommunen får ytterligare medel från staten. I annat fall beviljar Folkhälsorådet 300 000 kronor till praktiken.

Artikeltaggar

ArbeteSkola och utbildning

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare