Hoppa till huvudinnehållet

20-åring döms för misshandel på Nya torget

Publicerad:
En Mariestadsbo i 20-årsåldern döms för en misshandel på Nya torget under nyårsaftonen.
En Mariestadsbo i 20-årsåldern döms för en misshandel på Nya torget under nyårsaftonen. Foto: Arkivbild

En Mariestadskvinna i 20-årsåldern var på Nya torget i Mariestad på nyårsaftonen, men kvällen slutade med att kvinnan blev misshandlad.

Nu döms en man i 20-årsåldern i tingsrätten för misshandel.

Vid händelsen ska mannen ha utdelat ett par slag i ansiktet på kvinnan som fick en rodnad i ansiktet. Hon tog i samband med detta kontakt med en polispatrull som fanns på torget.

Den dömde mannen har förnekat brott.

Han har bland annat uppgett att han inte har varit i något bråk och att han inte haft med målsäganden att göra, samtidigt som han har berättat att ”flickan som stod med sin pojkvän” hällde en öl på honom.

En enig tingsrätt tycker att berättelsen är osammanhängande och dömer mannen för misshandel av normalgraden. Kvinnans egen utsago från händelsen, samt flera andra vittnesmål, har övertygade tingsrätten.

Mannen döms till villkorlig dom med 40 dagsböter (2 000 kronor) ska även betala ett skadestånd till kvinnan på 6 200 kronor.

Domen kan överklagas till Göta hovrätt senast den 12 maj.

Artikeltaggar

Brott & blåljusDomarMisshandelNya torgetSkaraborgs tingsrätt

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.