Hoppa till huvudinnehållet

”Damfyran” redo för avspark: ”Hugget som stucket”

Publicerad:

För första gången sedan 2019 ska det spelas en full fotbollssäsong i Vadsbo.

Under fredagskvällen är det avspark i damernas division fyra norra.

MT-sporten har stämt av läget med de lokala lagen inför seriestarten.

1) Vad är dina tankar inför säsongen?

2) Vad har ni för målsättning?

3) Vad kan man förvänta sig av er i år?

Inför Bois damer Håkan Jakobsson

Gullspång/Hova/Weimer

Fjolårsplacering: 9:a (sist). Seriepremiär: 26/4 Jula BK (borta).

Tränare: Matilda Fröjd och Albin Andersson.

Spelare in: Sex spelare från egna led.

Spelare ut: Michaela Nordgren (Töreboda IK) Julia Hurtig, Johansson (do), Smilla Larsson (do), Albina Sadikovic (do), Dea Sadikovic (do), Stina Blomqvist (do), Hanna Larsson (slutat), Somayeh Hosseini (do).

Tillfrågad: Matilda Fröjd, tränare:

1) – Tyvärr har vi inte många spelare kvar från i fjol. Flera stycken drog till Töreboda och vi har försökt att ragga spelare, men inte lyckats hitta någon som nappat. Enda lösningen vi hittade var att flytta upp F15-laget och vi ska försöka jobba upp en go känsla i gruppen.

2) – Målet är att bygga ihop laget så att det på sikt kan bli bra. Sedan är det ingen av oss som skulle tycka det var tråkigt om det gick bra, utan vi hoppas kunna ta några poäng.

3) – De får förvänta sig ett lag under uppbyggnad. Sedan hoppas vi att publiken kommer och stöttar oss. Förhoppningsvis kommer det synas förrättningar under året.

Gullspång/Hova/Weimer och Jula BK drabbar samman redan i seriepremiären den 26 april.
Gullspång/Hova/Weimer och Jula BK drabbar samman redan i seriepremiären den 26 april. Foto: Peter Gustafsson

Jula BK

Fjolårsplacering: 3:a. Seriepremiär: 26/4 Gullspång/Hova/Weimer (hemma).

Tränare: Jonas Björk.

Spelare in: Felicia Hällsås (Björsäters IF), Felicia Friberg (do), My Pallin (Tidavads IF), Stina Eklund (Mariestads Bois U), Alice Eriksson (do), Agnes Larsson (comeback), Alice Åhlén (do).

Spelare ut: Ebba Svensson (Mariestads Bois), Nicole de Jongh (Våmbs IF).

Tillfrågad: Jonas Björk, tränare.

1) – Vi har fått ett gäng nya spelare, men har några som är gravida eller nyligen blivit mamma. Därför har vi tvingats rådda om lite i laget. Dessutom har vi haft mycket skadebekymmer under försäsongen, men det börjar ordna upp sig. Sedan är det väldigt välkommet med att äntligen få spela en full säsong.

2) – Förra säsongen ville vi gå upp till division tre. I år behöver vi få in alla spelare i vårt sätt att spela fotboll och successivt bli bättre. Sedan tar vi det därifrån.

3) – Man kan förvänta sig ett lag som försöker spela boll. Vi tjongar inte iväg den, utan vill hålla bollen på backen och komma till mycket avslut. Det ska vara en fotboll som både är rolig att spela och rolig att se på.

Jonas Björk går in på sin tredje säsong som tränare för Jula BK:s damer.
Jonas Björk går in på sin tredje säsong som tränare för Jula BK:s damer. Foto: Peter Gustafsson

Moholms SK

Fjolårsplacering: 4:a. Seriepremiär: 23/4 Töreboda IK U (borta).

Tränare: Stefan Hjelmström.

Spelare in: Elin Pettersson (Mariestads Bois), Sofie Jonsson (comeback), Madeleine Bergman (do), Linn Granath (do), Emma Lidman (do).

Spelare ut: -.

Tillfrågad: Stefan Hjelmström, tränare.

1) – Vi är mycket folk på pappret, men tyvärr har det varit mycket ursäkter när det varit dags för träning. De som har tränat har gjort det bra och jag tror vi kommer att spela bra fotboll när vi väl är i gång. Spelmässigt står vi oss bra.

2) – Vi har inte satt någon målsättning, men ser vi till vad andra lag har för spelare skulle jag gissa att vi slutar runt tredje- till sjätteplats. Kring de platserna är det hugget som stucket.

3) – Tjejerna ger sig aldrig utan krigar till sista minuten. Det spelar ingen roll om vi ligger under, de jagar hela tiden och det ska de ha en eloge för. Sedan hoppas jag att vi kan bygga vidare på vårt fina passningsspel.

Elin Pettersson är tillbaka i Moholm efter att förra säsongen tillhört Mariestads Bois.
Elin Pettersson är tillbaka i Moholm efter att förra säsongen tillhört Mariestads Bois. Foto: Erik Wallskog

Division 4 norra

Fagersanna/Mölltorp-Brevik, Gullspång/Hova/Weimer, Hörnebo SK, IFK Hjo, Jula BK, Korsberga IF, Mariestads Bois, Moholms SK, Norra Fågelås IF, Töreboda IK U, Ulvåkers IF U.

Artikeltaggar

Division 4 norra damFotbollGullspång/WeimerJula BKMoholms SK

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.