Frågor som väljarna inte får svar på

Publicerad:
Foto: Jan Fleischmann

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

I Mariestads kommun finns ett trettiotal frågor från insändarsidan och kanske hälften så många medborgarförslag, som ligger obesvarade. Jag tänkte bara punkta upp en bråkdel, men kanske de mest angelägna för väljarna att få svar på:

1/ Varför fullföljer man inte med att frigöra arrendatorn på jubileumsteatern eftersom densamme inte har något alkoholtillstånd och alltså inte kan göra några egna arrangemang. Dessutom bevisligen inte heller drivit verksamhet till belåtenhet och dålig ordning och reda på ekonomin med skulder till såväl myndigheter som näringslivet.

2/ Varför blir det inte klart med en utescen på Café Holmen, varför är ett rum förråd och varför har man en kontorslokal med inventarier utan verksamhet?

3/ Ingen som helst marknadsföring sker av Folkparken totalt och bokningen av lokaler hänger i luften.

4/ Både Bojen och Sill & Dynamit fick fördyrade hyror p.g.a. förseningar. Har dessa reglerats, eller är det skattebetalarna, som betalar mellanskillnaden?

5/ Femton kommunalråd skrev en debattartikel om hur bra Skaraborg är, men varför? Medborgarförslaget om ett centrum i Mariestad nämndes inte med ett ord om, för att få en samlad marknadsföring. Det som skett är till 75% näringslivets förtjänst och borde få mera hjälp än att de slår sig för bröstet i debattartiklar i länets tidningar

6/ Hur ser det ut inom socialförvaltningen med vård och omsorg? Har det skett några förbättringar och har man satsat mer pengar och fått mera personal.

7/ Vätgasstationen, Vätgasskolan och turerna kring Glasgowresan och kostnaderna kring dessa tre projekt tystas bara ner, tydligen.

8/ Fastighetsaffärerna med att köpa dyrt och sälja billigt har det väl vuxit mossa på och kan bero på att total enighet har skett om så i efterhand över en natt, så det får vi väl aldrig svar på. Ej heller vilka mellanhänder som funnits.

Christer Dalvik

Artikeltaggar

Insändare

Läs vidare