Hoppa till huvudinnehållet

Jutila namnet för dagen

Publicerad:

Ishockeyspelaren Timo Jutila var en stor profil i Luleå HF i slutet av 1980-talet och början av 1990-talet. Nu är han åter i ropet drygt 30 år senare, men då på ett ytterst oväntat vis då en segervan travhäst fått bära hans namn.

Timo Jutila är namnet på den fyraåriga travhästen som nu har inlett sin karriär med tre raka segrar i Robert Berghs regi och alltjämt är ovetande om hur det känns att förlora travlopp. Även om Jutila producerade 125 poäng på 151 matcher i dåvarande Elitserien kan hans namn lätt falla i glömska, men hästens tränare Robert Bergh tycks ha hästminne.

– Jag minns honom, det var väl framförallt i Luleå som han gjorde avtryck, sade Robert Bergh i Axevallas vinnarcirkel och fortsatte:

– Den här hästen hade väldiga problem ifjol och det var svårt att reda ut vad det var. Han tränade lika bra som de andra i sin kull, men efter lång vila så har det fungerat bra. Nu tar hästen loppen bra, kan träna på regelbundet och det kändes smidigt hela vägen idag, konstaterade Robert Bergh.

Åbytränaren vann därtill evakueringsloppet med Mellby Ia och blev därmed hundraprocentig med två starthästar precis som vid föregående tävlingsdag på Axevalla.

Hemmatränaren Hans Crebas spetsvann med tyskfödde Gerben och avser att spänna bågen.

– Nästa lördag ska han starta i Bronsdivisionen på Åby. Jag har redan kontrakterat Björn Goop som kusk, säger Hans Crebas.

I ett tempostarkt sprinterlopp lyckades Jesper Rydbergs Draupner sätta nosen först i sista steget trots att det blev väldigt långt fram från femte utvändigt. För Jesper Rydberg var det här hans andra tränarseger för året vilket innebär att han redan nu tangerat fjolårets segerantal.

Efter att V4-omgångens största favorit D.Day Glide ägnat sig åt galopp gick Denco’s Rioja segrande ur striden. Något som var ytterst bidragande till att utdelningen stack iväg till 8.040 kronor.

Artikeltaggar

Björn GoopHans CrebasRobert BerghTrav

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.