Nej till trafikljus vid Ica Oxen

Publicerad:
Det blir inget trafikljus vid Ica Oxen. Övergångsstället är tillräckligt säkert, anser kommunen. Foto: Charlotte Ferneman/Arkiv

Tekniska nämnden säger nej till ett medborgarförslag om trafikljus vid Ica Oxen. Det skulle påverka trafikflödet negativt, anser nämnden.

Övergångsstället på Stockholmsvägen vid Ica Oxen är flitigt använt. Men det påverkar trafiken och bilförare har uttryckt att det ibland kan vara svårt att se fotgängarna. Därför fick kommunen i höstas ett medborgarförslag om att installera ett trafikljus på platsen.

Kommunen konstaterar att sträckan som omfattar korsningen Stockholmsvägen/Viktoriagatan är stans mest trafikerade med blandad trafik. Mätningar visar att det passerar omkring 6 500 fordon per dygn.

Att sätta upp ett trafikljus där skulle kunna innebära problem om det uppstår köer i området. Avståndet till järnvägsövergången och korsningen vid Nya torget är kort.

Samtidigt har övergångsstället en hög standard gällande trafiksäkerhet. Sikten är fri, det finns tydliga refuger och vägmärken samt blinkande varningslampor som skyddar fotgängare.

Därför väljer nu tekniska nämnden att avslå medborgarförslaget.

Elsies förslag kan lösa trafikkaoset vid matbutiken

Artikeltaggar

Mariestads kommunMedborgarförslagPolitikStockholmsvägenTrafiksäkerhet

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare