MRK vann premiärtävlingen

Ridsport
PUBLICERAD:
Mariestads ridklubb fick jubla efter att ha vunnit i premiäromgången av ponnyallsvenskan division tre.
Foto: PRIVAT
Mariestads ridklubb fick en drömstart på ponnyallsvenskan division tre i dressyr.
Första omgången gick av stapeln under söndagen hos Götene ryttarklubb och MRK:s lag segrade med 195,892 procent före Lidköpings RK som kom på andraplats med 193,928 procent.

Lagtävlingen reds i klassen LB:1 och bestod av tre omgångar. Varje lag representeras av tre-fyra ekipage, där de tre bästa resultaten räknas.

I Mariestads RK:s lag red Tuvali Eriksson på Julita Rory, Agnes Åström på Nytorps Jazz, Edla Henningsson på Arda's Surprise och Agnes Wiik på Frideborgs Adele.

Tuvali Eriksson och Julita Rory kom på en andraplats i förklassen LC:1 med 70,185 procent och segrade individuellt i lagklassen LB:1 med 69,821 procent för D-ponnyer.

Agnes Wiik och Frideborgs Adele segrade i förklassen LC:1 med 61,667 procent och kom på tredjeplats med 62,500% i lagklassen LB:1 för C-ponnyer.

Nästa omgång av serien går hos Töreboda hästklubb den 14 maj.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.