Hoppa till huvudinnehållet

Ännu en kommunal chef slutar: ”Naturligtvis tråkigt”

Publicerad:
Malin Eriksson, administrativ chef och spindel i nätet på kommunens kansli, har sagt upp sig. Foto: Charlotte Ferneman/Arkiv

Malin Eriksson, administrativ chef och spindel i nätet på kommunens kansli, har sagt upp sig. Hon går till ett chefsjobb i Skövde.

Det var i förra veckan som Malin Eriksson lämnade in sin avskedsansökan. Hon har jobbat hos Mariestads kommun i 13 år. Först var hon kommunsekreterare innan hon för tre år sedan fick uppdraget som administrativ chef.

– Malin har fått ett bra erbjudande som hon inte kan säga nej till. Hon ska bli kvalitetschef inom försvaret, berättar kommunens stabschef Per Garenius och fortsätter:

– Det är naturligtvis tråkigt att vi tappar en duktig medarbetare och chef, men så är det. Nu får vi ta nya tag och rekrytera en ny chef.

Går i cykler

Malin Eriksson blir ytterligare en i raden av kommunala chefer som lämnar Mariestad. Men Per Garenius tycker inte att beslutet är uppseendeväckande.

– Malin har arbetat ganska länge i kommunen och det är inte konstigt om hon vill skaffa sig nya erfarenheter.

Kommunens hr-chef Per Johansson håller med:

– Det blir så ibland att många väljer att sluta nästan samtidigt, sådant går i cykler, men det kommer att stabilisera sig, tror han.

Tungt ansvar

Kommunen ska nu rekrytera en ny administrativ chef. Annons beräknas publiceras inom kort. Dock är det osäkert om en efterträdare hinner ansluta innan Malin Eriksson lämnar sin tjänst i slutet på juli.

En sak att lösa är vem som tar över alla uppgifter som Malin Eriksson har i anslutning till det kommande valet. Hon har ansvaret för till exempel vallokaler och funktionärer till valet.

– Vi arbetar på det just nu. Jag känner mig inte speciellt orolig, utan det kommer att lösa sig, säger Per Garenius.

Fotnot: MT har sökt Malin Eriksson för en kommentar.

Så går jakten på nya chefer till kommunenEfter chefsavhoppen – så har kommunen löst hemvårdenKommunalrådet: ”Vi ska bygga en robust organisation”Flera chefer i äldreomsorgen hoppar av i protestDärför lämnar personal kommunen: ”Det saknas styrning och ledning”Stort avhopp inom tekniska – flera tjänstemän slutarKommunal chef har sagt upp sig: ”Det är dags att göra något annat”Tillförordnad socialchef slutar: ”Vi får ta in ett konsultstöd”

Artikeltaggar

ArbeteMariestads kommunPer GareniusPer JohanssonVal 2022

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.