Hoppa till huvudinnehållet

Mariestadsbo fälld för kränkande fotografering – filmade sovande kvinna

Publicerad:
Reporter Per Warvlin
Per Warvlin
per.warvlin@mariestadstidningen.se
Förra året filmade en Mariestadsbo i 25-årsåldern i hemlighet en sovande kvinna.
Förra året filmade en Mariestadsbo i 25-årsåldern i hemlighet en sovande kvinna. Foto: Arkivbild

I september förra året filmade en Mariestadsbo i 25-årsåldern i hemlighet en sovande kvinna på en bostadsadress i Mariestad.

Mannen fälls nu för kränkande fotografering, men även för skadegörelse. Däremot frikänns han för ett misshandelsåtal.

Kränkande fotografering är ett brott som infördes i lagen juli 2013. Det innebär att det blir förbjudet att i hemlighet fotografera eller filma någon som befinner sig i sin privata miljö, eller på en annan plats som är avsedd att vara privat, på en toalett, i ett omklädningsrum eller liknande.

Påföljden blir skyddstillsyn med särskild föreskrift. Mannen ska under övervakningstiden genomgå det behandlingsprogram som Frivården finner lämpligt

Mariestadsbo filmade sovande kvinna – åtalas i tingsrätten

Någon vecka innan fotograferingen ska mannen ha slagit samma kvinna i ansiktet, vilket lett till ett åtal om misstänkt ringa misshandel.

Han frikänns från detta åtal, men fälls för skadegörelse.

Sönderslagna

I oktober förra året ska han på en adress i Mariestad, där han själv bodde för tillfället, ha haft sönder två lampor i ett trapphus.

I polisförhör, som finns att läsa i förundersökningsprotokollet, har mannen kommenterat händelsen:

”Vi hade druckit en del och jag hare väl druckit lite för mycket. Jag blev studsig av spriten och drog ned lamporna. Det var en jävla onödig grej, ett löjligt beteende.”

Artikeltaggar

Brott & blåljusDomarMariestadMisshandelSkadegörelseSkaraborgs tingsrätt

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.