Hoppa till huvudinnehållet

Queen ett ämne för Stochampionatet

Publicerad:

Så fort ett fyraårigt sto presterar väl på Axevalla slås man av tanken att det kan vara en blivande Stochampionatsdeltagare.

Björn Goops Queen övertygade så pass stort under tisdagskvällen att det känns rimligt att hon kan dyka upp i det sammanhanget.

– Det känns som hon har utvecklats och nu hoppas vi att hon tar fler steg, sade Björn Goop.

Familjens egenuppfödda, fyraåriga sto var aldrig nära att släppa någon över bron efter att öppnat snabbt till ledningen. Konkurrenter avancerade fram och utmanade i omgångar, men över upploppet var det Queen för hela slanten.

– Det kändes lätt, hon gick undan på ett bra sätt, i flegmatisk, fin stil. Hon har varit fin hela tiden, men har inte varit mogen utan vi har fått vänta ut henne. Vi gav henne ett antal månader i början av året för att hon skulle bli färdig och nu känns det bra. Det känns som hon har utvecklats och nu hoppas vi att hon tar fler steg, sade Björn Goop.

Seger i årsdebuten

Det jämngamla stoet Hilda Avenue gjorde likt Queen årsdebut och även där blev det seger direkt. Från tillägg hittade Björn Goop snabbt fram till en position som tvåa i andraspår och avgjorde loppet med lätthet efter att kunnat spara speeden fram tills slutkurvan.

Den tredje V5-segern bärgade Goop bakom Agassi Broline. Ledningen övertogs efter första kurvan och det var med god spänst som hästen gick i mål i vad som var karriärens fjärde seger i den sjätte starten.

Gloster Gladiator vann

Hemmatränaren David Persson har en stor vecka framför sig. På lördag startar hans Donna Summer i finalen av Drottning Silvias Pokal där en miljon väntar vinnaren och under tisdagskvällens tävlingar bevisade Gloster Gladiator att stallformen är god.

I lag med körande Victor Rosleff kunde man överta ledningen efter 500 meter och femåringen svarade Stepping Moneyboys starka spurt berömvärt.

Jutila i en klass för sig

Precis som föregående tävlingsdag på Axevalla så stod Robert Berghs Timo Jutila i en klass för sig. Denna gång fick han vandra utvändigt ledaren, men det spelade ingen roll utan hästen bärgade sin fjärde seger efter lika många försök. Fler stundar, var så säker!

Artikeltaggar

Trav

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.