Hoppa till huvudinnehållet

Töreboda bjuder in Victoria till 200-årsjubileet: ”Vi ger oss inte”

Publicerad:
Foto: Anders Bjurö/TT

Sedan kungaparet tackat nej till att komma till kanalens 200-årsjubileum i Hajstorp den 23 september sadlar kommunen om.

Nu bjuder man in Kronprinsessan att upprätthålla traditionen med kunglig närvaro vid kanaljubileet istället.

Som MT tidigare rapporterat valde kungaparet att tacka ja till att närvara vid jubileet vid Bergs slussar på Östgötasidan av kanalen den 9 juli, istället för att komma till Hajstorp i september.

Det skapade viss irritation i Töreboda, som haft kungligt besök i Hajstorp både när kanalen först öppnades och när den fyllde 100 år.

– Vi bjuder in Victoria istället, sa kommunstyrelsens ordförande Bengt Sjöberg (M) under ett möte med företagarföreningen i Töreboda i förra veckan.

Oddsen för att det kungliga besöket blir av är dock mindre goda.

Kommunchefen Michael Nordin rapporterar att Länsstyrelsens stabshandläggare Mikael Appelqvist träffar kronprinsessans hovmarskalk i morgon onsdag.

– Han har lovat att försöka göra vad han kan för att Kronprinsessan med familj ska komma, men han beskrev för mig att han bedömde att förutsättningarna var dåliga. Ett nej från kungahuset betyder normalt ett nej från hela familjen, säger kommunchefen.

– Lyckas vi inte att få hit Victoria får vi hitta på något annat. Vi ger oss inte, säger Bengt Sjöberg.

Artikeltaggar

Bengt SjöbergHajstorpKungafamiljenMichael NordinTörebodaTurism

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.