Hoppa till huvudinnehållet

Anna är årets företagare: ”Priset vill jag dela med pappa”

Publicerad:
Anna Kjerrman är utsedd till Årets Företagare. På torsdagens näringslivsgala tar hon emot priset.
Anna Kjerrman är utsedd till Årets Företagare. På torsdagens näringslivsgala tar hon emot priset. Foto: Charlotte Ferneman

Anna Kjerrman är 42 år, tvåbarnsförälder och ägare till två företag. I år är det hennes tur att prisas för sin företagaranda på näringslivsgalan.

– Allt stöd från min familj och mina underbara medarbetare, har betytt enormt mycket, säger hon.

Anna var tolv år 1991, när pappa Bo Kjerrman slog upp portarna till Bilcentrum i Mariestad. Företaget har sedan dess varit en del av henne, även om hon under vissa perioder i livet testat på annat.

– Pappa har aldrig frågat om jag vill jobba där, eller ta över bilcentrum, förklarar hon.

Men trots högskolestudier i Skövde och Göteborg och flytt till Irland, har vägen lett tillbaka till Mariestad. I 20 år har hon nu arbetat på företaget, till största del tillsammans med pappa Bo. Efter hans bortgång 2013 tog hon över som VD.

Inte ett ord

Under veckan har Anna behövt vara tyst om att hon är utsedd till ”Årets Företagare”.

– Flera har frågat om jag tror att jag kommer få det, då har det varit lite jobbigt att vara tyst, säger hon när vi träffas på hennes nyöppnade kläd- och inredningsbutik ”Anna K”.

– Priset kommer jag dela med pappa, alla mina medarbetare och min familj som alltid ställt upp för mig, säger hon.

Saknaden efter pappa Bo gör sig påmind när hon tänker på att han inte kan vara på plats och ta del av priset tillsammans med henne.

– Det är som att förlora halva sig själv när ens pappa, bästa vän och medarbetare försvinner. Men han finns alltid med i hjärtat, säger hon.

Anna Kjerrman är 42 år, har två barn och två företag. Hon ser sig själv som en driven kvinna med höga ambitioner, men en ödmjuk inställning till medarbetare och familj.
Anna Kjerrman är 42 år, har två barn och två företag. Hon ser sig själv som en driven kvinna med höga ambitioner, men en ödmjuk inställning till medarbetare och familj. Foto: Charlotte Ferneman

Mingel och överraskningar

Hennes medarbetare i klädbutiken får följa med till evenemanget.

– Min man, Thomas får stanna hemma det här året, han har varit med andra år och det känns roligt att göra det här med tjejerna, säger Anna.

Hon berättar att inte heller medarbetarna vet om priset. Innan galan ska de umgås i butiken på Stockholmsvägen.

– Då ska vi dricka lite bubbel och jag ska beställa en charkbricka, så vi kan ha det trevligt ihop, säger hon.

På jubileumsteatern på torsdagseftermiddagen får hon ta del av motiveringen från ”Företagarna”, som står bakom priset, vad hon ska säga i sitt tal, vet hon när hon är på plats.

Peter är årets bonde – är femte generationen på gården: ”Ett sätt att leva”Tar plats i helgjutet sällskap – hyllas med MT:s innovationspris: ”Är stolt”Fredagsintervjun: Från FIFA och Mello till Mariestad och Glenn RytterfjellFörsta näringslivsgalan på tre år: ”Kul att träffas igen under trevliga former”
Anna Kjerrman öppnade kläd- och inredningsbutik på Stockholmsvägen i Mariestad under namnet Anna K. Anna driver även Bilcentrum i Mariestad. I butiken jobbar butikschef Sara Johansson (blå klänning), Elivia Karlsson (mönstrad blus) och Anna Christiansen (lila tröja) att jobba.
Anna Kjerrman öppnade kläd- och inredningsbutik på Stockholmsvägen i Mariestad under namnet Anna K. Anna driver även Bilcentrum i Mariestad. I butiken jobbar butikschef Sara Johansson (blå klänning), Elivia Karlsson (mönstrad blus) och Anna Christiansen (lila tröja) att jobba. Foto: Jenny Åberg

Artikeltaggar

FöretagandeMariestadNäringslivsgalaNyheter

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.