Hoppa till huvudinnehållet

Första näringslivsgalan på tre år: ”Kul att träffas igen under trevliga former”

Publicerad:
Peter Jonsson, näringslivschef besöksnäring/handel på Mariestads kommun.
Peter Jonsson, näringslivschef besöksnäring/handel på Mariestads kommun. Foto: Erik Wallskog

Hallå där Peter Jonsson, näringslivschef besöksnäring/handel på Mariestads kommun, som just nu är en av spindlarna i nätet för Näringslivsgalan som hålls på Jubileumsteatern. På torsdagskvällen hyllas näringslivet i Mariestad.

Hur känns det inför näringslivsgalan?

– Det känns bra och som att vi har läget under kontroll, det är skönt, säger Peter Jonsson.

Blir det extra roligt att få ses i detta sammanhang efter att galan har varit inställd i två år på grund av pandemin?

– Det blir det. All verksamhet mellan företagen har stått still under åren, så det blir kul att träffas igen under trevliga former.

Hur många kommer till näringslivsgalan?

– Vi är närmare 290, lokalen är fullsatt och vi är nöjda.

Hur har alla förberedelser gått?

– Många av oss har inte varit med förut och är lite nya, men vi tror att vi fått ihop det på ett bra sätt. Man kommer att känna igen sig, det blir samma upplägg som tidigare år, säger Peter Jonsson, som själv tillträdde sin tjänst på Mariestads kommun i februari.

På galan väntar prisutdelning – kan du säga något om den?

– Nio pris delas ut av bland annat Företagarna och Mitt Mariestad. Alla har gjort sitt jobb på kammaren och det känns som jättebra och genomtänkta pristagare.

Vad händer mer på galan?

– Det blir mat och underhållning med lokal anknytning. Husbandet är A tribute to Dire Straits och konferencier är Jan Rippe som kan bjuda på överraskningar. Sarah Howard och Malin Eliason som är sprungna härifrån och jobbar med Show concept kommer också. Sill och Dynamit håller i serveringen och maten, säger Peter Jonsson.

Det blir näringslivsgala i Jubileumsteatern: ”Kul att vi kan vara där”Rippe gör repris – roar åter på Näringslivsgalan: ”Skoj med hemmaplan”Revystjärnan leder årets näringslivsgala: ”Blev precis spikat”

Artikeltaggar

Mariestads kommunNäringslivNäringslivsgalaPeter Jonsson

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.