Sjätteklassare belönades: ”Det blir ett tillskott till klassresa”

Publicerad:
Unicaskolan klass 6A vann utlottningspriset i Springtime. Här syns delar av klassen med lärarna Elin Thunborg och Owe Johnsson samt Swedbanks Andreas Persson, till vänster. Foto: Peter Gustafsson

I lördags sprang delar av Unicaskolans sjätteklassare i Springtime.

Under torsdagen kom en extra belöning när arrangörerna lottade ut vinster.

– Det blir ett tillskott till en klassresa, som går till Liseberg och ett museum, säger lärarna i 6A, Elin Thunborg och Owe Johnsson.

Tre lag från Unicaskolans 6A och ett från Högelidsskolan deltog i Springtimes historiska första stafett över en nautisk mil (1 852 meter).

Klass 6A på Unica blev vinnare i lördags genom Alicia Hedström, Filip Ask och Märta Larsson, som vann stafetten före sina klasskompisar. Trion ärades av prisutdelare Arne Tengvall, som under torsdagen delade ut medaljer inför klasskompisarna.

Mariestads AIF och Korpen lottade också ut inspirationspris bland de barn som deltog i loppet. I år blev det så att vinstlotten föll på klass 6A och laget med Lowa Werner, Alice Bolin och Loke Ekeroth.

Utlottningen är till för klassen och summan på 1 500 kronor förmedlades av Andreas Persson på Swedbank i Mariestad.

Både Andreas Persson och Arne Tengvall gläds åt att loppet är tillbaka och hoppas på ett större deltagarantal och fler skolbarn nästa år.

– Vi är glada att det fanns två lärare på denna skola som engagerade sig. Vi hoppas att det kan bli en kamp mellan olika skolor nästa år, säger Tengvall.

Artikeltaggar

FriidrottMariestads AIF Friidrott

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare