Kommunalrådets synsätt rimmar illa med demokratin

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Jan Fleischmann
Kommentar på Johan Abrahamssons debattartikel i MT 9 maj 2022.

Så kom då dagen när det moderata kommunalrådet Johan Abrahamsson säger rakt ut i tidningen att han tycker att politiker som ifrågasätter hans och hans partis politik, de skadar Mariestads kommun. Ett underligt och oroväckande synsätt som rimmar illa med demokrati. Det är inte konstigt om Mariestad har problem med tystnadskultur, med en sådan attityd uppifrån toppen.

En kommun är till skillnad från ett privat företag en politiskt styrd organisation, där det är helt normalt att tycka olika i ledningen. Det är inget fel eller skamligt i att oppositionen ifrågasätter majoritetens politik. Det är ett sundhetstecken med en aktiv opposition som sätter press på den styrande majoriteten, särskilt om den som Vänsterpartiet är konstruktiv och bidrar med idéer för att utveckla och förbättra. Vänsterpartiet har hittills den här mandatperioden lagt 26 motioner i kommunfullmäktige, huvudsakligen angående välfärd, miljö och klimat som är våra kärnfrågor.

Tyvärr brukar Moderaterna och övriga partier i den borgerliga majoriteten rösta ner våra förslag.

Britta Wänström

Catarina Läth

Sara Tengvall

Vänsterpartiet i Mariestad

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.