Finansministern besöker kriminalvården samt knackar dörr i Mariestad

Publicerad:
Finansminister Mikael Damberg (S) byter ut Stockholm mot Skaraborg och Mariestad under onsdagen. Foto: TT/ARKIV

Finansminister Mikael Damberg (S) besöker Mariestad under onsdagen och ska bland annat få veta mer om kriminalvårdens satsning vid Rödjan.

Finansministern får en heldag i Skaraborg. Han inleder i Lidköping men under sena eftermiddagen ägnas tiden åt Mariestad.

Först väntar ett besök hos kriminalvårdens anstalt Rödjan. Där satsar staten just nu två miljarder på en utbyggnad. För att klara uppdraget behöver kriminalvården rekrytera när allt är klart. Målet är att anställa omkring 250 personer på fasta tjänster och ytterligare ett 100-tal vikarier de kommande åren.

Under kvällen kommer Mikael Damberg att, tillsammans med partikamrater i Mariestad, knacka dörr och prata med väljare inför höstens val.

– Det är jättekul att Mikael Damberg kommer hit, säger Ida Ekeroth Clausson (S), oppositionsråd i Mariestads kommun.

Under sitt besök i Lidköping kommer Damberg att besöka det nybyggda demensboendet Villa Videbeck. Där kommer han att träffa chefer och personal.

Artikeltaggar

ArbeteMariestadMariestadMikael DambergPolitik

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare