POLISRONDEN: Misshandel på Pirgatan

Publicerad:
En misshandel på Pirgatan i Mariestad har polisanmälts. Foto: Arkivbild

En man i 55-årsåldern ska i onsdags ha fått en smäll i huvudet från en man i 50-årsåldern. Händelsen inträffade på Pirgatan i Mariestad.

Slaget ska ha träffat höger ögonbryn och resulterat i en blåtira. Båda inblandade är kända av polisen sedan tidigare.

Stöld av handväska vid bodarna. En ung kvinna blev i onsdags bestulen på sin handväska när hon jobbade i bodarna vid inre hamnen. I hennes handväska fanns ett flertal värdesaker som nycklar, id-kort, bankkort och även guldsmycken. Totalt var det 15 föremål som stals. Polisen har goda förhoppningar om att lösa brottet.

Hittades misstänkt stöldgods. När polisen under onsdagen skulle hämta in en 30-åring i Mariestad till förhör hittades misstänkt stöldgods, bland annat påträffades en stulen cykel. Han misstänks därför för häleri och stöld.

Inbrott i motorbåt. Mellan den 17 och 18 maj ska det ha varit inbrott i en motorbåt i Mariestads hamn tillhörande en äldre Mariestadsbo. Bland stöldgodsen finns en femliters dunk med diesel, en kikare värd 1 000 kronor, samt några moraknivar. Tjuvarna hade även tömt ut en skräppåse i båten som fick saneras.

Skadegörelse och klotter. Under onsdagen polisanmäldes en skadegörelse vid Parkvägen där någon klottrar med svart tuschpenna på fyra fönster. Samma natt ska det ha klottrats på en fastighets entrédörr vid Stockholmsvägen, tillhörande Din Bostad, men även ett elskåp. På Viktoriagatan ska det ha klottrats på en brandpost och hänvisningsarmatur på en fastighet tillhörande samma bostadsföretag.

Polisanmäld för bidragsbrott. En Mariestadsbo i 30-årsåldern har polisanmälts för att felaktig fått ut ersättning från Transportarbetarna a-kassa på drygt 50 000 kronor. Det ska ha skett mellan 2021 och 2022.

Artikeltaggar

Brott & blåljusGullspångMariestadPolisronden

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare