POLISRONDEN: Fynd av misstänkt stulna cashewnötter

Publicerad:
Polisen hittade en stor mängd stulna cashewnötter hemma hos en Mariestadsbo som stals från en restaurang i Mariestad i början av maj. Foto: Arkivbild

När polisen skulle hålla förhör med en Mariestadsbo i 30-årsåldern i ett ärende hittades det 22.5 kilo stulna cashewnötter i hans bostad som stulits från en restaurang i början av maj.

Mannen misstänks för stöld alternativt häleri. I bostaden fanns polisen tre narkotikaklassade tabletter upplösta i vätska, vilket gör att han misstänks för narkotikabrott, innehav.

En äldre man i Mariestad lurades. För några dagar sedan blev han uppringd av "Telia" där en person påstod att han hade blivit feldebiterad, men att det skulle regleras och han skulle få pensionärsrabatt. Mannen skickades vidare och ombads att identifiera sig med bankdosan.

Under samtalet kände mannen att något var fel och sa: "Jag känner mig lurad" och då svarade den andra person: "Det är precis vad du är" och lade på luren.

Kort efteråt ringde någon från "Nordea" upp och påstod att det var en ovanligt stor transaktion på gång från mannens konto till Tyskland. Mannen ombads att använda sitt bank-ID för att "banken" skulle stoppa detta.

Efter detta försvann 24 000 kronor plötsligt från Mariestadsbons konto. Händelsen är polisanmäld som ett bedrägeri.

Misstänkt för grov olovlig körning. En Lyrestadsbo i 45-årsåldern misstänks för grov olovlig körning sedan han blivit stoppad av polisen på E20 i Lyrestad. Mannen har flera gånger stoppats när han kör bil utan körkort.

Köpte narkotikaklassade tabletter. Under ett polisförhör har det framkommit att en kvinna i 45-årsåldern från Mariestad i januari innehaft sex narkotikaklassade tabletter som hon betalat 3 500 kronor för. Hon misstänks därför för narkotikabrott.

Artikeltaggar

Brott & blåljusGullspångMariestadPolisrondenTöreboda

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare