Hoppa till huvudinnehållet

Arbetsledare bemöter Trafikverket om skötsel av rastplats

Publicerad:
Borgbygget i Hova och toalettbyggnaden till vänster i bild.
Borgbygget i Hova och toalettbyggnaden till vänster i bild. Foto: Per Claesson

Arbetsledare vid Gullspångs kommun tillbakavisar uppgiften från Trafikverket att kommunen inte skött åtaganden som gräsklippning och plogning vid rastplatsen i Hova.

Trafikverket vill inte ha en riddarborg vid rastplatsen utmed E20 i Hova, som nu byggs. Från verket har därför sagts att man inte kommer att fortsätta sköta om toaletterna på platsen och som det ser ut nu kommer kommunen att ta över toaletterna och skötseln av dessa.

I en artikel om detta uttrycktes från Trafikverket att Gullspångs kommun inte skött åtaganden som gräsklippning, snöröjning och sandning vid rastplatsen enligt avtal.

Att detta inte skulle ha skötts av kommunen tillbakavisar Håkan Gustavsson, arbetsledare vid tekniska verksamheten.

– Vi har alltid skött rastplatsen, vi byggde den för många år sedan, säger han.

Enligt Håkan Gustavsson skötte kommunen även städning av toaletterna tidigare, men det övertogs av Trafikverket för ett antal år sedan. Däremot menar han att kommunen till exempel klippte gräs varje vecka förra sommaren.

Kommunen får sköta rastplats med riddarborg själv: ”Inte schysst”

Artikeltaggar

HovaTrafik

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.