Hoppa till huvudinnehållet

"Nya” namn i J20:s ledarstab: ”Det blir spännande, och nytt framförallt”

Publicerad:
Douglas Lögdal under den gångna säsong, då han spelade för Töreboda HF. Han har även flera säsonger i Mariestad Bois i bagaget. Foto: Peter Gustafsson/Arkiv

”Nya” ansikten kommer synas i Mariestad Bois J20:s tränarbås i vinter.

Filip Thörnqvist och Douglas Lögdal kommer båda agera assisterande tränare när säsongen drar igång.

– Vi började leka lite med tanken att det vore kul att göra något ihop, säger Douglas om sin nya roll med Filip.

Förberedelserna inför ishockeysäsongen 2022/23 är i full gång, och nu har ledarstaben i Mariestad Bois J20 spikats.

Johan Eklund kom in och tog över ansvaret mitt under den gångna säsongen och kommer fortsätta som huvudansvarig även i vinter. Vid sin sida kommer det däremot finnas två ”nya” namn: Douglas Lögdal och Filip Thörnqvist.

– Det blir spännande, och nytt framförallt! Jag har inte någon erfarenhet alls egentligen av tränarrollen, säger Douglas om det nya uppdraget.

Kommer assistera

Douglas och Filip känner varandra väl och har spelat många år tillsammans i Bois A-lag, och nu kommer de båda agera assisterande tränare i J20-laget.

Filip Thörnqvist, tidigare lagkapten i Bois A-lag, kliver nu in i tränarbåset i klubbens J20-lag.
Filip Thörnqvist, tidigare lagkapten i Bois A-lag, kliver nu in i tränarbåset i klubbens J20-lag. Foto: Erik Wallskog/Arkiv

– Filip hörde av sig och sa att han också blivit tillfrågad och vi började leka lite med tanken att det vore kul att göra något ihop. Vi pratade med Henriksson förra veckan och för min del kändes det nästan lite slumpartat, men jag vet inte om mitt namn varit på tal innan, säger Douglas.

Johan Eklund var tidigare sportchef i Bois och var den som värvade in Douglas till klubben, från Halmstad 2015, så det är inte bara Filip som blir ett bekant ansikte i båset.

”Ganska het”

– Vad jag förstått är Johan väldigt uppskattad, men också ganska het i båset, och känner jag Filip rätt från hans tid som spelare så lär han också vara ganska het. Det blir kanske att man får ta den där lugnare rollen då, skämtar Douglas.

Hur upplägget och arbetet kommer se ut i praktiken låter han vara osagt, det är något som får jobbas fram med tiden.

Douglas Lögdal och Filip Thörnqvist på isen tillsammans med tränare Andreas Appelgren.
Douglas Lögdal och Filip Thörnqvist på isen tillsammans med tränare Andreas Appelgren. Foto: Peter Gustafsson/Arkiv

– Det blir under resans gång. Det kommer väl bli en liten inkörningsperiod som det alltid är, vare sig det är nya spelare eller nya tränare. Men jag är inte orolig över att vi kommer ha några samarbetsproblem, säger Douglas.

”Upp en serie”

Några konkreta mål med nästa säsong har gruppen inte tagit fram än. Men redan i veckan kommer det hållas ett möte med både J18 och J20 där möjligheten finns att snacka ihop sig.

Efter nedflyttningarna – nu ska Bois kraftsamla: ”Måste hitta tillbaka”

– Sen är det väl ganska tydligt att Bois behöver ha tillbaka bägge lagen upp en serie, det tror jag alla är ganska införstådda med, det ska bli ett litet omtag, säger Douglas och fortsätter:

– Sen är det ju en balansgång. Det klart att man vill ha resultat, men samtidigt får man inte glömma av att det är unga spelare och unga människor man jobbar med. Man får inte glömma bort den enskilda individen.

Osäker kring eget spel

Filip har avslutat sin ishockeykarriär sedan några år tillbaka, men så sent som i vintras var Douglas med och spelade kvar Töreboda HF i hockeytvåan, men om det blir en fortsättning eller inte är ännu oklart.

– Det blir svårt att kombinera eget spel med det här uppdraget, och jag har inte haft någon kontakt med Töreboda om nästkommande säsong än. Men det klart, kan man få ihop det och kanske att man kan hoppa in och köra några matcher så är väl inte det någon omöjlighet. Men i första hand kommer fokuset vara på att göra ett så bra jobb med J20 som möjligt, säger Douglas.

I första hand kommer fokuset vara på att göra ett så bra jobb med J20 som möjligt
Douglas Lögdal

Förutom på J20-sidan är även ledarstaben för J18 klar inför säsongen också. Där kommer Kim Thunell ha huvudansvaret med Patrik Boström och Robin Bäckström som assisterande.

Artikeltaggar

Douglas LögdalFilip ThörnqvistIshockeyMariestad Bois junior

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.