Hoppa till huvudinnehållet

Kommunen kan inte dela ut diplom för bebyggelsemiljö

Publicerad:
Förra året fick Linda Lindblad kommunens pris för god bebyggelsemiljö för sitt hus på Grangärdet.
Förra året fick Linda Lindblad kommunens pris för god bebyggelsemiljö för sitt hus på Grangärdet. Foto: Charlotte Ferneman

Inte ett enda förslag har kommunen fått på på mottagare som borde hyllas för sina insatser för en god bebyggelsemiljö. Därmed fryser diplomet inne i år.

Varje år delas diplomet för en god bebyggelsemiljö ut. Syftet är att främja förtjänstfulla insatser där gott hantverk, hållbar utveckling och estetiska värden är i fokus samt att främja god arkitektur. Mottagare kan vara privatpersoner, föreningar eller andra organisationer.

Det är Mariestads kommun som ansvarar för utmärkelsen, som förutom äran, består i femtusen kronor.

Men i år kommer sannolikt inget diplom att delas ut. Kommunen har nämligen inte fått in några nomineringar.

– Det är tråkigt. Jag vet att det finns de som skulle vara välförtjänta av det, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Abrahamsson.

Men en liten öppning finns. Skulle det dimpa ner en nominering eller två kan det finnas möjlighet för kommunen att utse en mottagare.

Artikeltaggar

Mariestads kommunMariestads kommunSamhälle

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.