Hoppa till huvudinnehållet

Tuffa deltävlingar för de lokala förarna: ”Fick väldigt lite återhämtning”

Publicerad:
Ludvig Pettersson blev bäst bland våra lokala förare.
Ludvig Pettersson blev bäst bland våra lokala förare. Foto: Simon Svensson-Parenti/Arkiv

Enduro-SM fortsätter för våra lokala förare.

Den här gången i Vimmerby där det bjöds på två stentuffa deltävlingar.

– Till och med de som är med och kör VM sa att det var bland det tuffaste de varit med om, säger Ludvig Pettersson om bansträckningen.

Enduro är spanska och betyder uthållighet, och det var något som förarna skulle bli varse om när när deltävling två och tre avgjordes i enduro-SM.

Vimmerby MS hade dragit ihop en riktigt utslagsgivande bana. Först lite uppvärmning med ett crossprov och en kortare enduroslinga för att, efter service, sen gå ut på två mycket tuffa sträckor.

– Jag har aldrig kört en endurosträcka som varit så stening som sträcka tre var. Till och med de som är med och kör VM sa att det var bland det tuffaste de varit med om. Att sedan fortsätta med en lika bökig transport till sträcka fyra gjorde att man fick väldigt lite återhämtning. Armarna tog jättemycket stryk, berättar Mariestadskillen Ludvig Pettersson, som tävlar för Töreboda MK.

”Saknas lite fart”

För juniorförarna var det tre varv per dags som skulle köras, totalt tolv sträckor, med en tävlingstid på över två timmar per dag.

Ludvig blev bäst av de lokala inslagen med en 20:e plats första deltävlingen, och en 18:e plats i den andra. FMCK Skövdes Oliver Önnefors (även han från Mariestad) slutade 21:a respektive 20:e.

Oliver Önnefors.
Oliver Önnefors. Foto: Simon Svensson-Parenti/Arkiv

– Det saknas tyvärr lite fart för oss båda, säger Ludvig och fortsätter:

– Men jag tar med mig att jag satte 13:e respektive 11:e tid i klassen på de två sista sträckorna. Det visar att jag har uthållighet, avslutar Ludvig.

Problem för Emelie

För Emelie Johansson, tävlandes för Götene MK i damklassen, blev det jobbigare då hon tappade nästan 6 minuter på en sträcka på grund av en krökt kedjestyrare.

– Jag fick springa tillbaka till starten för att hitta någon som kunde följa med mig in och få styraren rätt igen. Jag träffade en stor sten så den pekade helt åt sidan och då kan inte kedjan löpa, säger hon.

Emelie slutade 13:e i den första deltävlingen, och 10:a i den andra.

Emelie Johansson.
Emelie Johansson. Foto: Simon Svensson-Parenti/Arkiv

Artikeltaggar

FotbollGötene MKLudvig PetterssonMariestads EnduroklubbTöreboda MK

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.