Hoppa till huvudinnehållet

Ridskolan stöttas med en halv miljon kronor

Publicerad:
Mariestads ridklubb får pengar från kommunen för att kunna köpa en traktor.
Mariestads ridklubb får pengar från kommunen för att kunna köpa en traktor. Foto: Peter Gustafsson/Arkiv

En ny traktor står högt upp på önskelistan hos Mariestads ridklubb. Nu har kommunen beslutat att hjälpa föreningen med det.

Ridklubben behöver en traktor för att kunna sköta ridskolan och anläggningen på Brunnsberg. Föreningen har äskat pengar hos kommunen för att kunna köpa en ny. Kommunstyrelsens arbetsutskott har därför beslutat om ett riktat bidrag till MRK på 400 000 kronor.

Pengarna tas ur kommunstyrelsens medel till förfogande. En förutsättning för att de ska betalas ut är dock att Mariestads ridklubb lämnar in ett underlag med alla de faktauppgifter som krävs enligt kommunens regler för föreningsbidrag.

MRK tog hem dressyrserienAmanda från Mariestads ridklubb är VM-klar: ”Han hoppade fantastiskt bra”

Artikeltaggar

HästHästsportMariestads kommunMariestads RKRidskolaTraktorUllervad

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.