Vänerleden invigs i Otterbäcken

Turism
PUBLICERAD:
Foto: Linnea Gustavsson
På fredag 3 juni hålls den officiella invigningen av Vänerleden, den nya cykelleden runt Sveriges största sjö, i Otterbäcken.

Samma dag sker det ett flertal lokala invigningar på orter som Karlstad, Lidköping och Kristinehamn, men den officiella ceremonin äger rum i Otterbäcken.

Carina Gullberg (S), kommunalrådet i Gullspång som också är ordförande i Vänersamarbetet där 13 kommuner runt sjön samarbetar, kommer att hålla invigningstal. Vänersamarbetet ligger bakom framtagandet av den nya cykelleden tillsammans med Turistrådet Västsverige och Visit Värmland.

– Vi har jobbat hårt tillsammans för att äntligen komma hit, till invigningsdagen! Nu ser vi fram emot att visa upp vår fantastiska sjö för besökare från Sverige och hela världen, säger Madeleine Norum, projektledare, i ett pressmeddelande.

Det är sedan tidigare klart att Vänerleden klassas som en nationell cykelled.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.