Hoppa till huvudinnehållet

Så går jakten på sex kommunchefer: ”Klart före semestern”

Publicerad:
HR-chef Per Johansson leder arbetet med rekryteringen av tre nya förvaltningschefer, för äldreomsorg, social verksamhet samt samhällsbyggnad. Foto: Charlotte Ferneman

Mariestads kommun söker just nu flera nya chefer. Förutom tre förvaltningschefer behövs också en säkerhetschef, en kommunikationschef och en administrativ chef.

Det har blivit en ketchup-effekt i organisationen som gör att Mariestads kommun nu rekryterar inte bara en, utan sex chefer samtidigt. Men nu är jakten inne i slutskedet för de tre högsta tjänsterna: socialchef, äldreomsorgschef och samhällsbyggnadschef.

– Vi har intervjuat några personer, men det är fortfarande ett öppet fält. Just nu är processen pausad, berättar kommunens hr-chef Per Johansson.

Orsaken är att kommundirektör Susanne Wirdemo har semester. När hon är tillbaka i nästa veckan upptas arbetet igen.

Tre chefer

Samtidigt fortsätter sökandet efter en säkerhetschef, en administrativ chef och en kommunikationschef. Den nya tjänsten som säkerhetschef har fått 24 sökande. Uppdraget består i att bidra till ett samhälle som folk både vill bo i och besöka, en kommun där alla kan känna sig trygga.

– Vi är i intervjufasen nu och kommer att prata med fem-sex personer. Vi hoppas vara klara med processen inom ett par veckor, säger kommunens stabschef Per Garenius.

Kommunens stabschef Per Garenius får sitta med i många intervjuer. Såväl en chef för kommunikation som en för säkerhet och en för administration ska anställas.
Kommunens stabschef Per Garenius får sitta med i många intervjuer. Såväl en chef för kommunikation som en för säkerhet och en för administration ska anställas. Foto: Charlotte Ferneman

Kommunens administrativa chef är en viktig tjänst, inte minst inför valet. Den tjänsten har 18 personer sökt och intervjuer planeras under vecka 23 och 24.

– Jag räknar med att det ska vara klart före semestern, berättar Per Garenius men förklarar att även om den nya chefen troligen finns på plats före den 11 september har man löst det kommunala ansvaret kring valet med annan personal.

Vi har intervjuat några personer, men det är fortfarande ett öppet fält.
HR-chef Per Johansson

Tjänsten som kommunikationschef har sista ansökningsdag den 12 juni. Hittills har nio ansökningar kommit in. Även där hoppas man kunna genomföra intervjuer före semestern. Det lär dock dröja till efter sommaren innan någon av de nya cheferna är på plats.

Mariestad bryter samarbete – vill satsa mer på säkerhetÄnnu en kommunal chef slutar: ”Naturligtvis tråkigt”Ny dyr konsultchef löser lucka hos kommunenSå går jakten på nya chefer till kommunenHon tar över efter Utbo – konsult som kostar kommunen 12 000 kronor per dagDärför lämnar personal kommunen: ”Det saknas styrning och ledning”Efter turbulensen – kommunen splittrar sociala sektornMariestad satsar – ny avdelning ska göra kommunen redo för stora etableringar

Artikeltaggar

Mariestads kommunMariestads kommunPer GareniusPer JohanssonSamhälle

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.