Hoppa till huvudinnehållet

Första segern i Kronprinsessans lopp: ”En pajas”

Publicerad:
Emilia Leo tog sin första seger i Kronprinsessans lopp.
Emilia Leo tog sin första seger i Kronprinsessans lopp. Foto: TT/Kanal75

Emilia Leo tog sin första seger i Hertiginnan av Västergötland Kronprinsessan Victorias lopp när egentränade No Doubt stod i en klass för sig.

Det kostade en öppning i 1.10-tempo för No Doubt för att nå ledningen, men det spelade ingen roll. Hattusa stod för en stark insats på utsidan i lag med Kajsa Frick, men när No Doubt lade i överväxeln sista 100 meterna gick han ifrån till säker vinst.

Favoritseger i Guldstoet: ”Ingen har varit så bra”

– En jätteskön seger. Han är en riktig pajas. Han försökte faktiskt galoppera i slutkurvan, men jag har lärt mig hur han fungerar och man får ropa på honom för att han ska svara och sköta sig. Han tränar alltid bra, men gör mycket saker för att jävlas och spelar Allan. Idag blev loppet perfekt för oss; i ledningen fick jag dirigera som jag ville, sade Emila Leo.

Det blev stor dramatik i det andra testet inför Stochampionatet. Hemmahästen Donna Summer såg ut att ha avgjort loppet och hade ett klart grepp när hon plötsligt bromsade till och galopperade 50 meter före mål. Därmed gick segern till Per Nordströms Good Vibes som hade tassat med i draget och sparat på krafterna.

– Vi ser att hon står lång distans, men står nog över Stochampionatet när det bara när nio dagar mellan försök och final. Vi provar nog Stosprintern istället, sade Per Nordström.

Skrällarna duggade tätt på Axevalla. Olga Lock vann ett GS75-lopp till 96 gånger pengarna via en alldeles strålande insats och högsta tänkbara betyg ska även Heartbeat Julie ha för sin insats då hon löste biffen trots ett blytungt löpningsförlopp. Tveklöst lyfte stoet flera snäpp utan skor på hovarna för första gången.

I ett lopp för hästar under den yttersta eliten vände Adrian Kolgjinis Ultion Face ut och in på sina konkurrenter. Sexåringen tog sin första seger sedan i september år 2020, men fortsätter han på den inslagna linjen kommer fler stunda under sommaren, den saken är säker.

Dan Widegren-tränade Black Fire stod i en klass för sig tillsammans med Gustav Johansson. Från positionen utvändigt ledaren gjorde valacken processen kort med sina konkurrenter och vann loppet med sex längder.

Artikeltaggar

Trav

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.