Hoppa till huvudinnehållet

Avslår ansökan om att starta familjedaghem i Älgarås

Publicerad:
En avdelning på förskolan Näckrosen i Älgarås stänger i dagarna, på grund av brist på barn. Det skulle bli ännu färre barn, och därmed dyrare kommunal barnomsorg, om ett privat familjedaghem startade i byn, menar kommunstyrelsen. /Arkivbild
En avdelning på förskolan Näckrosen i Älgarås stänger i dagarna, på grund av brist på barn. Det skulle bli ännu färre barn, och därmed dyrare kommunal barnomsorg, om ett privat familjedaghem startade i byn, menar kommunstyrelsen. /Arkivbild Foto: Malin Bring

Kommunstyrelsen avslår en ansökan om att starta ett familjedaghem i Älgarås. Motiveringen är att verksamheten skulle ge påtagliga ekonomiska och verksamhetsmässiga negativa följder för kommunens egen verksamhet på förskolan Näckrosen.

Ansökan om att starta ett familjedaghem för sex barn i åldrarna ett till och med fem år inkom till kommunen i december förra året. Avsikten var att familjedaghemmet skulle drivas i form av en ekonomisk förening och vara förlagd till Villagatan i Älgarås.

Kommunstyrelsen menar att förskolan Näckrosen skulle få ett mindre barnunderlag om ett privat familjedaghem med bidrag från kommunen startade i Älgarås, eftersom kostnaden för den kommunala barnomsorgen räknat per barn därmed skulle bli dyrare.

Artikeltaggar

ÄlgaråsKommunstyrelsenSamhälleSkola och utbildningVillagatan

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.