Hoppa till huvudinnehållet

Klubbstuga utsatt för inbrott – vittne ledde polisen till tjuvarna

Publicerad:
Reporter Freddy Berg
Freddy Berg
freddy.berg@nlt.se
Natten mot måndagen ska två män ha brutit sig i Moholms SK:s klubbstuga och stulit gods i form av godis och läsk. OBS: Bilden är en genrebild.
Natten mot måndagen ska två män ha brutit sig i Moholms SK:s klubbstuga och stulit gods i form av godis och läsk. OBS: Bilden är en genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT

Vittnet såg hur två personer kom rullande med en vagn fylld med läsk och godis. Senare kunde polisen konstatera att Moholms SK:s klubbstuga blivit utsatt för inbrott.

Det var vid 04.30-tiden på måndagsmorgonen som ett vittne såg hur en man och en kvinna kom gående med en vagn fylld av läsk, godis och chips. Vittnet tog kontakt med polisen och berättade om sina iakttagelser.

När patrullen kom till orten kunde det konstateras att Mogårdsvallen på Idrottsgatan blivit utsatt för inbrott. Samtidigt kunde anmälaren, som kände igen personerna, peka ut var en av de misstänkta bor. På platsen hittades stöldgods både i och utanför bostaden.

– Vi genomförde en husrannsakan på adressen och mycket riktigt fanns det både läsk och godis där. Vi anträffade även narkotika i hemmet. Det var en rådig medborgare som slog larm och underlättade vårt arbete, säger Eric Carlsson, stationsbefäl på Skövdepolisen.

Med tanke på det förhållandevis låga värdet på stöldgodset och narkotikan fanns det inte tillräckliga skäl för att gripa duon. Det rör sig enligt polisen om en man i 40-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern.

Däremot skrivs anmälningar om stöld genom inbrott samt narkotikabrott innehav.

Artikeltaggar

Brott & blåljusInbrottMoholmNarkotikabrott

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.