Hoppa till huvudinnehållet

Butiksanställd misshandlad av hotfull kund – blev slagen och fasthållen

Publicerad:
Reporter Lisa Bring
Lisa Bring
lisa.bring@mariestadstidningen.se
Polis var på plats utanför Sött & Salt där en av de anställda blivit överfallen av en kund som betedde sig hotfullt.
Polis var på plats utanför Sött & Salt där en av de anställda blivit överfallen av en kund som betedde sig hotfullt. Foto: Jeanette Fredriksen

Vid 12.50 på tisdagen larmades polisen till en godisbutik på Nya torget, efter att en av de anställda blivit misshandlad av en kund. En man, som ännu är okänd, tog sig in bakom kassan.

– Butiksbiträdet försökte få honom att inte gå in bakom kassan, då hoppade han på och slog den anställde, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Enligt polisens uppgifter tog sig den hotfulle kunden in bakom kassan och misshandlade den butiksanställde. Det finns vittnen till händelsen.

– Den anställda ska ha fått ett slag över munnen och han höll även personen hårt över armarna, säger Peter Adlersson.

Gärningsmannen är ännu okänd och polisen har allmän spaning efter den här personen. Polis har varit på plats vid godisbutiken och butiken var då stängd i en dryg timme.

– Mannen verkar inte ha tagit något, så det är inte rubricerat som rån eller något sådant.

Den anställde blev skadad, men behövde inte uppsöka vård enligt polisens uppgifter.

Artikeltaggar

Brott & blåljusMariestadMisshandel

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.