Hoppa till huvudinnehållet

Randéns efterträdare – så ska personen vara

Publicerad:
Stabschef Per Garenius letar nu efter en ny mark- och exploateringschef till Mariestads kommun. Foto: Charlotte Ferneman

Efter elva år har Mariestads mark- och exploateringschef Erik Randén gått vidare i karriären. Nu ska hans efterträdare utses.

– Det är en komplex roll, säger kommunens stabschef Per Garenius.

Tjänsten som mark- och exploateringschef i Mariestads kommun är speciell. Staden är inne i ett expansivt skede och växer både när det gäller bostäder och företag. För att kunna hantera situationen behövs en person som har vana av stadsutveckling på strategisk nivå och förmåga att leda komplexa exploateringsprojekt.

– Vi vill också att personen ska ha erfarenhet av att leda i förändring och driva ett utvecklingsarbete, säger Per Garenius och konstaterar att det inte blir alldeles lätt att besätta tjänsten.

– Uppdraget ställer höga krav, men Mariestad är en intressant kommun eftersom vi har en stor tillväxt, och man är inte helt ensam. Vi har en enhet med fyra personer.

För att få hjälp att hitta rätt person har kommunen tagit hjälp av en extern rekryteringsfirma. Jobbannonsen ligger ute och sista ansökningsdag är den 24 juni.

Matchar du kraven?

– Erfarenhet från stadsutveckling på strategisk nivå

– Erfarenhet av att leda komplexa exploateringsprojekt

– Erfarenhet av att leda i förändring

– Erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete.

– Relevant universitets- eller högskoleutbildning inom lantmäteri, fastighetsjuridik, samhällsbyggnad eller annan utbildning som bedöms som likvärdig.

– Strukturerad som person

– Trygg i sättet att arbeta

– Tänker och agerar affärsmässigt

– Fokuserar på kostnader, intäkter och effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv

– Arbetar mot mål och fokuserar på resultat

– Sätter upp och håller tidsramar

– Helhetssyn och hänsyn till det större perspektivet, där man förstår rollen, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut

– Mycket god förmåga att uttrycka sig tydligt och pedagogiskt, såväl i tal som i skrift

– Körkort klass B

Novab satsar på fastighetsutveckling – Randén får en nyckelrollErik Randén lämnar kommunen: ”Det är dags att göra något annat”Så går jakten på sex kommunchefer: ”Klart före semestern”

Artikeltaggar

EkonomiErik RandénMariestads kommunMariestads kommunPer Garenius

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.