Hoppa till huvudinnehållet

Bra kväll för Stenströmer – tog dubbelseger

Publicerad:
Foto: Erica Augustsson

Hemmatränaren Ulf Stenströmer hade en fin kväll på Axevalla där han räknade hem en dubbelseger inom V5-spelet.

Femårige Calamari kom från seger i Klass II inom V75-spelet och genrepade nu inför stundande final i samma klass. Det loppet avgörs nästa lördag på Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna och sättet som han löste repetitionen på kunde omöjligen ha varit bättre.

Körande Ulf Ohlsson flyttade fram hästen perfekt med ett rygglopp från tredje utvändigt och behövde inte bruka sin styrning för fullt förrän 300 meter återstod. Halvvägs in på upploppet hade Calamari loppet i sin hand och såg ut att vinna med sparade krafter.

– Det är en väldigt fin häst med bra kapacitet. Han blev lite loj 600 meter före mål, men då drog jag ur tussarna och det blev effekt på honom. Han gick rejält till slut, gjorde det här på ett ännu bättre sätt och jag hoppas han är ännu vassare nästa lördag, sade Ulf Ohlsson i vinanrcirkeln.

Två vinnare

Timotejs Jackpot var Stenströmers andra vinnare och den hästen var helt ensam på plan i V5-inledningen. Ulf Ohlsson skiftade position från femte utvändigt mot en tripp utvändigt om ledaren Ottens Juvel varvet före mål varifrån han hade grepp om loppet redan halvvarvet före mål.

I skönt flegmatisk stil gick Timotejs Jackpot undan till vinst med fem längder utan att behöva spela ut hela sitt register.

Med lika god marginal segrade Livi Pasadena H.M. i ett stolopp. Lärlingen Henriette Larsen tryckte sig till tät efter 500 meter med arbetsgivare Johan Untersteiners häst och därefter var det spel mot ett mål. Segern var stoets andra för året på sju försök.

Starkt lopp

Mr Montechristo stod för en svettig insats i ett amatörlopp tillsammans med sin tränare Håkan E Johansson. Trots att hästen fick stega på i vida spår under slutvarvet avgjorde han med lätthet över upploppet och var kort och gott bara bäst för detta sammanhang.

André Eklundhs Luringen La Ma stod pall för favorittrycket i V5-avslutningen. Femåringen som haft svårt att hålla sig till rätt gångart i lite tuffare sällskap brukar sköta sig ypperligt i vardagslopp och så var fallet även nu då han vann på spända linor, trots att han kom i mål på tävlingskvällens snabbaste tidsnotering 1.13,1a/2 140 meter.

Artikeltaggar

AxevallaTrav

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.