Elisa tävlar i tv igen – i militäruniform och med guldmedaljör

Publicerad:
Törebodabördiga sångerskan Elisa Lindström är aktuell som en av de tävlande i det nya tv-programmet Kompani Gunde. Foto: Anna-Lena Ahlström

Törebodabördiga sångerskan Elisa Lindström är en tävlingsmänniska. Hon har vunnit Dansbandskampen, Körslaget och Let’s Dance. Tv-utmaningen hon tagit sig an nu är dock någonting helt annat.

Olympiske guldmedaljören Gunde Svan är aktuell med nytt program. I Kompani Gunde ska han coacha svenska kändisar i ett ”stenhårt fysiskt och mentalt bootcamp”. Detta gör han tillsammans med komikern Mikael Tornving.

– Deltagarnas förutsättningar varierar men motivationen hos samtliga är hög. Vårt mål är att alla ska utvecklas och inse att de klarar mycket mer än de tror, och vi ser verkligen fram emot en givande inspelning, säger Gunde Svan och Mikael Tornving.

De tar under grundutbildningen och tävlingarna hjälp av militära experter för att pusha deltagarna att hitta sidor hos sig själva de inte visste fanns, skriver strömningstjänsten Discovery plus i ett pressmeddelande.

Gunde Svan och Mikael Tornving drillar kändisar i det nya programmet Kompani Svan.
Gunde Svan och Mikael Tornving drillar kändisar i det nya programmet Kompani Svan. Foto: Linus Hallsenius / Kanal 5 och discovery+

En av de tolv kändisar som pressas till sin absoluta bristningsgräns är Törebodabördiga Elisa Lindström. Sitt engagemang och driv för att vinna tävlingar har hon bevisat flera gånger tidigare.

Nu har hon tillsammans med bland andra Agneta Sjödin, Viktor Frisk och Anton Ewald utsatts för hårda prövningar i Kiruna.

Utan mobil

Den 16 juni uppdaterade den tävlande Niclas Wahlgren sin Instagram med information om inspelningen.

– Det är så sinnessjuka utmaningar vi åker på varje dag och skaderisken är gravt stor hela tiden, skriver han på sina sociala medier.

Att han kunnat skriva denna uppdatering är speciellt.

– Jag har nu ikväll i ett undantag fått tillbaka min telefon för att göra detta inlägg. Annars ligger den i en gömd låda, skriver han.

Mobilförbudet kan förklarar varför MT haft svårt att nå Elisa Lindström.

Resultatet av utmaningarna hon och de andra tävlanden har ställts inför kommer att visas i höst när programmet har premiär på Discovery plus.

De tävlar i premiärsäsongen av Kompani Svan:

Niclas Wahlgren

Agneta Sjödin

Daniel Paris

Doreen Månsson

Elisa Lindström

Joy M'Batha

Magnus Hedman

Viktor Frisk

Lulu Carter

Anton Ewald

Harald Treutiger

Josephine Qvist

Artikeltaggar

DiscoveryElisa LindströmGunde SvanTörebodaTV

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare