Hoppa till huvudinnehållet

Familjecentralen tjuvstartade midsommarfirandet

Publicerad:
 Familjecentralens Marie-Therése Arvidsson och Sofia Hovbjer hjälper barn och föräldrar att klä den lilla nätta midsommarstången.
Familjecentralens Marie-Therése Arvidsson och Sofia Hovbjer hjälper barn och föräldrar att klä den lilla nätta midsommarstången. Foto: Malin Bring

Med en vacker minimajstång, glad dragspelsmusik, Små grodorna och jordgubbstårta rev Familjecentralen i gång midsommarfirandet ett par dagar i förväg.

Lekparken utanför Familjecentralen kryllade av finklädda barn och föräldrar när Öppna förskolan firade midsommar under onsdagen. Nya och gamla besökare hade hörsammat Familjecentralens inbjudan, som inkluderade klädsel av pyttemajstång, parkmingel, dans kring midsommarstången och avslutande jordgubbstårtkalas.

– Väldigt söta och trevliga barn och fin majstång, tyckte musikanten Sten Gustavsson, som stod för dragspelsmusiken under evenemanget.

"Än slank hon hit, och en slank hon dit, och en slank hon ner i diket!” Sten Gustavsson spelar och sjunger.
"Än slank hon hit, och en slank hon dit, och en slank hon ner i diket!” Sten Gustavsson spelar och sjunger. Foto: Malin Bring

– Det märks att det finns ett sug bland föräldrar och barn efter att det ska hända något, sa samordnaren Marie-Therése Arvidsson, som kunde rapportera att det tagit lite tid innan föräldrarna börjat hitta tillbaka till Öppna förskolan efter pandemin.

– Men babycaféet har dragit igång stort med upp till 18 föräldrar med barn per gång. Om det kan vara så att det fötts extra många bebisar på grund av pandemin vet vi inte.

Snart nioårige Shureym var en av många entusiastiska barn som hjälpte till att klä majstången med blomster.

– Det var jättekul att sätta dit blommor och dansa Räven raskar, var det utlåtande han gav när han bänkade sig framför bordet med jordgubbstårta och saft tillsammans med de andra barnen.

Shureym och de andra barnen håller väluppfostrat tassarna borta från jordgubbstårtan tills Sofia Hovbjer säger ”Varsågoda”.
Shureym och de andra barnen håller väluppfostrat tassarna borta från jordgubbstårtan tills Sofia Hovbjer säger ”Varsågoda”. Foto: Malin Bring

Artikeltaggar

FamiljTöreboda

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.