Hoppa till huvudinnehållet

Klart med ny samhällsbyggnadschef: ”Lugn och trygg person”

Publicerad:
Niklas Brandt från Skövde blir ny samhällsbyggnadschef i Mariestad.
Niklas Brandt från Skövde blir ny samhällsbyggnadschef i Mariestad.

Överstelöjtnant Niklas Brandt från Skövde blir ny samhällsbyggnadschef i Mariestads kommun.

– Vi valde honom för hans ledaregenskaper, säger kommunens hr-chef Per Johansson.

Niklas Brandt, 48 år, arbetar i dag på arméstaben i Stockholm, men lämnar det militära för Mariestads kommun och uppdraget som chef för samhällsbyggnadsförvaltningen.

– Jag skulle beskriva honom som lugn och trygg, en eftertänksam person som inte kommer att göra något överilat, säger Per Johansson.

Han är nöjd med rekryteringen.

– Det är en sympatisk person.

Niklas Brandt kommer ursprungligen från Västerås, men bor i dag i Skövde med sin familj. Han var stabschef på K3 under perioden 2018-2021. Tidigare har han jobbat i Karlsborg och på cv:et finns även utlandstjänstgöring i Kosovo, Afghanistan, Mali och Timbuktu.

I dag jobbar Niklas Brandt med förvaltning, samordning och att skapa förutsättningar för krigsförband och regementen att lösa sina uppgifter. Någon erfarenhet av kommunal förvaltning har han dock inte.

– Vi valde Niklas för hans egenskaper, sedan får vi klä honom i den kunskap han behöver av kommunal administration och organisation. Jag har fått i uppdrag att skapa ett gediget introduktionspaket för honom, berättar Per Johansson.

Han konstaterar att det är ett viktigt uppdrag som väntar den nye samhällsbyggnadschefen.

– Det är en jätteviktig roll, särskilt eftersom vi ser att Mariestad är en plats där många vill etablera sig. Vår organisation behöver utvecklas och rusta för det positiva trycket som råder.

Niklas Brandt tillträder tjänsten den 19 september och får då en månadslön på 75 000 kronor. Han ersätter konsulten Tommy Jingfors.

Artikeltaggar

ArbeteMariestads kommunSamhällsbyggnad

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.