Hoppa till huvudinnehållet

Flera personbästan för Mariestads VSK: ”Har känt mig bättre under veckan”

Publicerad:
Emmy Björk tog personbästa i trick med sin nya repa.
Emmy Björk tog personbästa i trick med sin nya repa. Foto: Petter Virtanen

Under onsdagskvällen var det tävling i vattenskidor i Mariestad. Skidåkare från bland annat Varberg och Vänersborg var där, men såklart också Mariestads skidåkare. Systrarna Björk och Nils Bolin tävlade och slog personbästa.

– Det känns som att det är på ett bra spår, säger Emmy Björk.

Under kvällen tävlade åkarna i både trick och slalom. Trick går ut på att göra olika tricks på två längder. Åkarna har 20 sekunder på sig på varje längd att göra sina planerade tricks, ”repor” som det kallas. Slalom går helt enkelt ut på att åka slalom mellan olika bojor. Klarar man en sträcka får man köra igen, men den här gången i snabbare hastighet.

Det hade varit kul att ta guld i ungdoms-SM
Ida Björk, vattenskidåkare.

Trick stod först på kvällens agenda. Här tävlade samtliga åkare från Mariestad och alla slog personbästa. Mattias Ljungström från Mariestad slog också personbästa i slalom, men det räknades inte med i resultaten.

Mariestadsåkarna

Mellan tävlingarna kunde åkarna svara på några frågor om säsongen. Först ut var Ida Björk, som bara skulle köra trick den kvällen. Det gick bra för henne och hon kunde slå personbästa.

– Det gick bra tyckte jag. Jag glömde en grej på ena repan och ramlade tidigt i andra åket, säger Ida.

Ida Björk satsar på ett bra resultat i ungdoms-SM. Även hon slog personbästa i trick under kvällen.
Ida Björk satsar på ett bra resultat i ungdoms-SM. Även hon slog personbästa i trick under kvällen. Foto: Petter Virtanen

Ramlar man innan sina 20 sekunder har startat får man inte köra om repan. Ida ramlade under repan och kunde därför göra en omstart. Hon tycker att det gick bättre nu än tidigare på säsongen.

– Jag har bara haft en tävling den här säsongen, då gick det inte superbra. Det är nu när det är sommarlov som man har tid att träna ordentligt, konstaterar Ida.

Härnäst för Ida är det SM och ungdoms-SM. Hon satsar hårt på ungdoms-SM, men ska mest njuta av SM.

– Det hade varit kul att ta guld på ungdoms-SM, men på vanliga SM vill jag mest åka för att det är kul, berättar hon.

Uppgång

Näst på tur var Nils Bolin, som körde både trick och slalom under kvällen.

– Det gick bra, jag gjorde tricken jag skulle göra. Tidigare under säsongen har jag mest kört slalom, säger Nils som även han slog personbästa i trick.

Även Nils Bolin slog personbästa i trick efter en långsam period.
Även Nils Bolin slog personbästa i trick efter en långsam period. Foto: Petter Virtanen

Nils hade en bra start på säsongen och kom upp i liknande resultat som i slutet på förra säsongen. Men i upptakten till den här tävlingen hade det saktat ner lite för MVSK-åkaren.

– Det har stått lite stilla för mig nu. Men jag kämpar på och har känt mig bättre under veckan. Nu är det bara att fortsätta med träningen och korta ner linan, säger han.

Även för Nils ligger ungdoms-SM på horisonten. Men förutom det är han inte helt säker på vilka tävlingar det blir.

– Men det lär nog bli en del tävlingar, konstaterar han.

Fullt upp

Emmy Björk körde både trick och slalom under kvällen. Tidigare på säsongen har hon tävlat i både Borås och Karlstad, där det har gått bra. Hon har även varit på läger under veckan.

Emmy Björk.
Emmy Björk. Foto: Petter Virtanen

– Fram till idag har jag varit på läger i Vänersborg. Det var kul och jag fick lära mig nya tricks som jag kunde ha i min nya repa idag.

Förberedelserna på lägret hjälpte Emmy till ett nytt personbästa. Men det finns inte mycket tid för firande, då Emmy har ett fullspäckat schema under sommaren.

Emmy Björk körde både slalom och trick.
Emmy Björk körde både slalom och trick. Foto: Petter Virtanen

– Nu ska jag på läger igen över midsommar och ska dessutom tävla. På tisdag åker jag till Göteborg och tävlar. Det känns bra och jag hoppas att jag kan lära mig nya saker, konstaterar hon.

Artikeltaggar

MariestadMariestads VSKVattenskidor

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.