Hoppa till huvudinnehållet

Man påkörd utanför Mariestad – förd till sjukhus med livshotande skador

Publicerad:
ARKIVBILD.
ARKIVBILD. Foto: Johan Nilsson/TT

Natten mot lördagen blev en man påkörd på riksväg 26 utanför Mariestad. Olyckan ska enligt uppgifter ha skett i hög fart.

Den påkörde mannen, som är i 45-årsåldern, avled av sina skador. Även två kvinnor ska ha fått mindre allvarliga skador i samband med olyckan.

Olyckan inträffade på riksväg 26 mellan Stora Ek och Boterstena. Larmet nådde SOS Alarm strax efter midnatt.

– Den som ringer in säger att en person är påkörd i ganska hög hastighet, säger Anneli Silveira, teamledare på SOS Alarm.

Vid 00.40-tiden uppgav räddningstjänsten i Östra Skaraborg att en man blivit allvarligt skadad i olyckan. Det ska röra sig om livshotande skador. Även två kvinnor fördes till sjukhus med mindre allvarliga skador. Senare på lördagen meddelade polisen att mannen avlidit av sina skador.

Vägen var helt avstängd under räddningsarbetet. Vid 00.40-tiden var räddningstjänstens prognos att vägen skulle förbli avstängd i cirka en timme till.

Bilarna tagna i beslag

– Det är ett väldigt rörigt ärende och det är egentligen inte fastslaget hur många bilar som var inblandade i händelsen. Det är också oklart hur själva olyckan gått till. Vi har nämligen fått olika uppgifter från olika håll.

Vid 03-tiden hade polisen skrivit en anmälan om trafikolycka men det fanns då ingen brottsrubricering. Senare hade en anmälan om vårdslöshet i trafik upprättats.

– Bilarna är tagna i beslag, vilket innebär att vi kan göra en teknisk undersökning på fordonen. Det ska också hållas fortsatta förhör, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl på polisregion Väst.

Artikeltaggar

Brott & blåljus

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.