Hoppa till huvudinnehållet

Många ville dansa runt stången i Karleby

Publicerad:
Massor av både barn och vuxna deltog i danslekarna kring midsommarstången under ledning av Kristin Svensson och med spelmän från Mariestads folkdansgille.
Massor av både barn och vuxna deltog i danslekarna kring midsommarstången under ledning av Kristin Svensson och med spelmän från Mariestads folkdansgille. Foto: Åke Möller

Det har hållits midsommarfirande på flera platser runtom i trakten. I Karleby samlades många familjer under fredagseftermiddagen för att dansa traditionsenligt runt stången.

Det var Ullervad-Leksbergs hembygdsförening som i vanlig ordning arrangerade dans runt midsommarstången vid Persgården på midsommaraftons eftermiddag.

Det hölls gudstjänst, spelades musik och erbjöds serveringe och lotterier.

Stången restes med gemensamma krafter innan Kristin Svensson och spelmän från Mariestads folkdansgille spelade upp till dans.

Det blev många ringar runt stången är stora som små vill vara med i de traditionella danslekarna.

Midsommarstången reses med hjälp av sex par starka armar och till musik från Folkdansgillets spelmän.
Midsommarstången reses med hjälp av sex par starka armar och till musik från Folkdansgillets spelmän. Foto: Åke Möller

Artikeltaggar

Fritid och livsstilKarlebyKristin SvenssonMidsommarUllervad-Leksbergs hembygdsförening

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.