Hoppa till huvudinnehållet

Kommunen ratar förslag om turistcentrum

Publicerad:
Mariestads hamn hamnen turist Turister Vänern sol
Mariestads hamn hamnen turist Turister Vänern sol Foto: Charlotte Ferneman

Björn Berggren, tidigare turistchef, vill att Mariestad ska bli ett turistcentrum och en utgångspunkt för besöksnäringen i Skaraborg.

Men kommunen säger nej. Svaret blir att det finns samarbeten på området som täcker behovet.

Turismen är en snabbt växande bransch. Om det är kommunen och Björn Berggren ense. Ändå väljer kommunstyrelsens arbetsutskott att avslå den tidigare turistchefens medborgarförslag om att skapa ett besökscentrum vid stationen i Mariestad.

Förklaringen är att det redan finns samarbeten i Skaraborg mellan kommuner och organisationer som främjar turismen. Ett exempel är Visit Skaraborg där områdets 15 kommuner gemensamt visar upp sitt utbud av upplevelser och besöksmål. Göta kanal väst och Platåbergens geopark är andra samarbeten.

Det påpekas också att kommunen valt att gå ifrån en fysisk turistbyrå till förmån för digitala lösningar.

Till en del går kommunen Berggren till mötes. Samhällsbyggnadsförvaltningen får i uppdrag att beakta intentionerna i medborgarförslaget och stimulera till turismsatsningar i Mariestad.

Björn Berggren, tidigare nöjesgeneral och turistchef i Mariestad hoppades på kommunen skulle nappa på hans idé att göra stan till en utgångspunkt för inom besöksnäringen i Skaraborg, men det blev kalla handen.
Björn Berggren, tidigare nöjesgeneral och turistchef i Mariestad hoppades på kommunen skulle nappa på hans idé att göra stan till en utgångspunkt för inom besöksnäringen i Skaraborg, men det blev kalla handen. Foto: Jenny Åberg

Artikeltaggar

BesöksnäringBjörn BerggrenKsauMariestads kommunMedborgarförslagSkaraborgTurism

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.