Hoppa till huvudinnehållet

Ytterligare avhopp – de lämnar Mariestads kommun

Publicerad:
Amanda Haglind, VA-chef i MTG-området lämnar nu sin tjänst för att bli teknisk chef i Kumla kommun.
Amanda Haglind, VA-chef i MTG-området lämnar nu sin tjänst för att bli teknisk chef i Kumla kommun. Foto: Alf Ehn/Arkiv

Omsättningen på personer på nyckelposter i Mariestads kommun fortsätter. Nu står det klart att även VA-chef Amanda Haglind, elevhälsochef Stina Lindell och kommunsekreterare Eleonor Hultmark har sagt upp sig.

Amanda Haglind, VA-chef i MTG-området, tar ett kliv uppåt på karriärstegen och blir teknisk chef i Kumla kommun.

– Jag har varit hos Mariestads kommun i över sju år som anställd och två år dessförinnan som sommarvikarie. Nu kom möjligheten att fortsätta min karriär i en annan kommun, säger hon och fortsätter:

– Jag är tacksam för åren i Mariestad.

Amanda Haglind slutar sin tjänst den 27 september.

Fler chefer lämnar – nu ska kommunen förbättra imagen
Stina Lindell slutar som barn- och elevhälsochef i Mariestad för en tjänst i Vänersborgs kommun.
Stina Lindell slutar som barn- och elevhälsochef i Mariestad för en tjänst i Vänersborgs kommun. Foto: Charlotte Ferneman

Även barn- och elevhälsochef Stina Lindell lämnar kommunen för en ny tjänst.

– Under de åtta år jag har arbetat i Mariestad kommun har jag fått vara del i en god gemenskap där vi tillsammans utvecklat vår verksamhet. Det har varit både roligt, spännande och utvecklande, förklarar Stina Lindell i ett pressmeddelande.

Hon går till en tjänst i Vänersborgs kommun och gör sin sista dag i Mariestad den 23 september.

Samma dag slutar kommunsekreteraren Eleonor Hultmark.

Eleonor Hultmark är van att föra protokoll från de politiska sammanträdena i kommunen. Nu slutar hon som kommunsekreterare i Mariestad för en motsvarande tjänst på hemorten Töreboda.
Eleonor Hultmark är van att föra protokoll från de politiska sammanträdena i kommunen. Nu slutar hon som kommunsekreterare i Mariestad för en motsvarande tjänst på hemorten Töreboda. Foto: Arkiv

Efter 3,5 år lämnar hon sin anställning i Mariestad, där hon bland annat haft ansvar för kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Eleonor byter nu arbetsgivare till hemkommunen Töreboda, där hon blir en av två sekreterare på kommunkansliet.

– Jag tycker det är smidigt att jobba på den plats man bor. Nu får jag gångavstånd till jobbet, förklarar Eleonor Hultmark.

– Det är kul att få återvända till Töreboda. Jag jobbade på datorteket där i början av 2000-talet.

Kommunal chef har sagt upp sig: ”Det är dags att göra något annat”Ännu en kommunal chef slutar: ”Naturligtvis tråkigt”Erik Randén lämnar kommunen: ”Det är dags att göra något annat”Stort avhopp inom tekniska – flera tjänstemän slutar

Artikeltaggar

Amanda HaglindArbeteElevhälsaKommunstyrelsenMariestads kommunMariestads kommunMTGVA

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.