Telefonfria konserter när Bob Dylan spelar i Sverige

Musik
PUBLICERAD:
När Bob Dylan spelar i Sverige under hösten blir inte mobiltelefoner tillåtna. De måste förvaras i en påse...
Foto: Chris Pizzello, Arkivbild
Bob Dylan kommer till Sverige igen.
Legendaren, som fyllt 81 år, ger två konserter, 27 och 29 september i Stockholm (Avicii arena) och Göteborg (Scandinavium).

Det blir två telefonfria konserter (biljetterna släpps på onsdag), vilket betyder att inga mobiltelefoner är tillåtna i arenan under konserten.

Efter flera telefonfria konserter på de senaste turnéerna tror arrangören och Dylan att det bidrar till en bättre upplevelse för besökaren.

Mobiltelefonen får inte vara framme när Dylan spelar.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Hur funkar det praktiskt? När konsertbesökaren anländer till arenan kommer ett företag att ha sin personal tillgänglig för att hjälpa lägga telefonerna i låsta och säkra påsar. Varje besökare får behålla sin telefon under konserten - men i påsen!

Om det blir en nödsituation kan man kan låsa upp sin påse när som helst vid ett dedikerat område avsett för telefonanvändning.

Varje besökare får behålla sin telefon under konserten - men i en påse!

— Live Nation

Auktion

Enligt TT har en nyinspelning av Bob Dylans ”Blowin' in the wind” har sålts för 1 200 000 pund, motsvarande kronor drygt 15 miljoner kronor, på en auktion i London.

Den nya versionen finns i ett enda exemplar och är den första studioinspelningen av låten sedan 1963. Den 3:50 minuter långa låten är producerad av Dylans gamla samarbetspartner T Bone Burnett.

Nyinspelningen säljs som en skiva som ligger i låda gjord av valnöt och vit ek.

Sommaren 2019 gjorde Bob Dylan, bland annat, en bejublad konsert på Karlstad CCC.

Bob Dylan gjorde då 20 nummer och avslutade med just Blowin' in the Wind, samt It Takes a Lot to Laugh, It Takes a Train to Cry.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.