Hoppa till huvudinnehållet

Casanovas och Henrik Sethsson gjorde årets dansbandslåt: ”Det går bra nu”

Publicerad:
Henrik Sethsson från Mariestad har skrivit Årets låt. Han och bandet Casanovas prisades med en Guldklave på årets dansbandsgala i Malung.
Henrik Sethsson från Mariestad har skrivit Årets låt. Han och bandet Casanovas prisades med en Guldklave på årets dansbandsgala i Malung. Foto: Jakob Boije

Måndag morgon kan de glömma. Men söndag kväll och natt är ett minne för livet. Dansbandet Casanovas med Mariestadssångaren i spetsen tog hem pris för Årets låt.

– Först det och sedan buss upp för att vara med i Allsång på Skansen. Det känns som vi regisserat den här veckan själva, säger Henrik Sethsson.

Mariestadsbördige sångaren Henrik Sethsson och hans kollegor tillbringade söndagen i Malung. Dansbandsveckan inleddes traditionsenligt med Guldklavengalan. Casanovas var i år nominerade i två kategorier –Årets innovationspris samt Årets låt.

– Det är nästan att vi har skrivit en egen story: Vi åker upp till Malung, vinner en Guldklave och så åker vi till Allsång till Skansen. Det är hashtagg det går bra nu, säger en exalterad Henrik Sethsson på måndagen.

Han har fått några timmars sömn i dansbandsbussen, men tiden har varit knapp.

– Efter galan gick vi upp på scen och körde tre och en halv timmes dans.

Hur var den spelningen?

– Det var faktiskt jättekul! Vi har haft flyt genom åren och vunnit några Guldklavar därför är det extra enkelt att gå upp. Folk var helt i extas.

"Två år senare”

Första låten var, såklart, Mota Olle i grind (Amanda Lind). Årets låt 2022 kom till i desperation och chock av pandemiläget under våren 2020 som satte hela dansbandsvärlden på paus.

– Det är kul att den premieras två år senare, säger Henrik Sethsson.

Sångaren avslöjar att han trots nomineringen och många glada tillrop kring låten inte var säker på att den skulle ta hem vinst.

En guldklave är en vinnarstatyett för dansbandet.
En guldklave är en vinnarstatyett för dansbandet. Foto: OLA TORKELSSON / TT

– Jag bruka ha en bra känsla inför, men det hade jag inte denna gång. Jag sa det till min fru flera gånger ”Nej, jag tror inte att det blir det”, säger han och berättar hur juryns blickar analyserades.

– Jag trodde verkligen inte på det, denna gång. Därför blev det extra roligt när de ropade upp oss.

Allsång nästa

Efter prisceremonin och spelningen slets Henrik Sethsson från scenen för att ta en gruppbild med alla vinnare. Därefter fortsatte resan.

– Vi rullade från parken Orrskogen halv fyra i morse. Strax efter klockan tio på måndagsmorgonen rullade vi in i Stockholm, berättar sångaren.

På tisdag spelar Henrik Sethsson och Casanovas på Allsång på Skansen.
På tisdag spelar Henrik Sethsson och Casanovas på Allsång på Skansen. Foto: Erik Simander/TT

Måndagen består av förberedelser inför tisdagens Allsång på Skansen. Dessutom väntar det festligheter.

– Vi repar till ungefär klockan fyra sedan ska det bli middag med nära och kära.

Henrik Sethsson berättar att det kommer bli tolv personer som ska äta gott och höja glasen för Guldklaven.

– Jag pratade med Sanna Nielsen i morse och hon sa ”Vad kul att få ett dansband på scenen”. Det är ju inte så vanligt, därför är vi extra glada att få vara med.

Kommer ni att spela Årets låt på allsången då?

– Det här är ju SVT och allt har varit skrivit sedan länge. Fram till programmet sänts är allt är hemligt. Men tyvärr blir det inte Mota Olle i grind, det hade man ju önskat nu med facit i hand.

VInnare Guldklavengalan 2022

Årets låt - Mota i grind, Casanovas (Henrik Sethsson)

Årets innovation - Callinaz

Årets livestream - Donnez

Årets hederspris - Flamingokvintetten

Årets surprize - Kjellez

Juryns specialpris - dansbandssidan.com

Artikeltaggar

CasanovasDansbandHenrik SethssonMalungMariestadMusik

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.