Hoppa till huvudinnehållet

Oväder stoppade inte Diggiloo: ”Publiken, ni strålar som en sol”

Publicerad:
Karin Viola Eriksson
karin.viola.eriksson@mariestadstidningen.se
Reporter Jeanette Fredriksen
Jeanette Fredriksen
jeanette.fredriksen@mariestadstidningen.se
Lite regn stoppar inte den här publiken. På med regnkläder bara. Publikhavet lyser likt en regnbåge i regnet.
Lite regn stoppar inte den här publiken. På med regnkläder bara. Publikhavet lyser likt en regnbåge i regnet. Foto: Jeanette Fredriksen

Regnet öste ner och dess smattrande ackompanjerades av muller och åska. Det verkade inte ha stoppat tillströmningen av publik till gårdagskvällens musikevenemang i Alhagen. Diggiloo blev återigen en lyckad folkfest.

Den folkkära musikturnén Diggiloo återvände till Mariestad. Igårkväll rockade de loss i Alhagen. Regnet öste ner, men de i publiken var hur glada som helst.

Förra årets Diggiloo var kantad av restriktioner med hänvisning till coronapandemin. I år var det betydligt firare och besökare sågs dansa runt i parken.

Med på scen under kvällen är Måns Möller, Liamoo, Theoz, Jessica Andersson, Mariette, Robin Bengtsson, John Lundvik, Lena Philipsson, Sanne Salomonsen. Med sig hade de kör och band.

John Lundvik bjöd på en pianoballad. Han kunde inte låta bli att gå ut mot publiken. -Sjung med, ropade han, och sträckte ut micken mot publiken under låten ”Änglavakt”:
John Lundvik bjöd på en pianoballad. Han kunde inte låta bli att gå ut mot publiken. -Sjung med, ropade han, och sträckte ut micken mot publiken under låten ”Änglavakt”: Foto: Jeanette Fredriksen

Regnbåge

Artisterna och besökarna i publiken var lika färgglatt klädda, de ena med smyckade och silkiga scenkläder och de andra med regnkappor och ponchos.

. -Wow vilken sol, inte vädret kanske, men ni i publiken strålar som en i alla fall, sa John Lundvik då han inledde och välkomnade publiken.

Med i teamet fanns Jessica Andersson, som medverkade för 16:de året.

- Mamma-Diggiloo, borde vi kalla dig numera, sa Måns Möller.

Miss-Diggiloo enligt Jessica Andersson själv, som inte ville ses som riktigt så gammal.

Det vinnande förslaget kom från Mariettes håll, och Jessica jämkade sig snabbt: Queen-Diggiloo.

Mamma-Diggiloo enligt Måns Möller, Miss-Diggiloo enligt Jessica Andersson själv. Hon jämkar sig slutligen med Mariettes förslag om Queen-Diggiloo.
Mamma-Diggiloo enligt Måns Möller, Miss-Diggiloo enligt Jessica Andersson själv. Hon jämkar sig slutligen med Mariettes förslag om Queen-Diggiloo. Foto: Jeanette Fredriksen

Folkkära

Theoz var en storfavorit hos Mariestadsborna, det hördes tydligt på jublet och visslingarna som ekade till de ljudliga applåderna vid slutet av låten ”Het”.

Melissa, 10 år, och lillasyster Meja, 7 år, från Tidaholm är på Diggiloo för första gången. Med sig har de föräldrarna Josefine och Fredrik Bergström. -Jag ser mest fram emot Theoz, jag gillar honom jättemycket, säger Meja Bergström.
Melissa, 10 år, och lillasyster Meja, 7 år, från Tidaholm är på Diggiloo för första gången. Med sig har de föräldrarna Josefine och Fredrik Bergström. -Jag ser mest fram emot Theoz, jag gillar honom jättemycket, säger Meja Bergström. Foto: Jeanette Fredriksen

Även Lena Philipsson hade många fans ute i publiken. Ett av dem var Lena Westling, från Stockholm. Hon dansade fram mellan stolsraderna tillsammans med Mikael Westling.

-Vi är på semester och bor på Knistad Herrgård utanför Skövde, en golfresa. De hade ett erbjudande om Diggiloo som vi nappade på. Han får golf och jag får Lena PH, säger Lena Westling.

Väderprognosen för kvällen visade på nederbörd och regnskuren kom. Det var nog få som gick torrskott hem från Alhagen i går, men desto fler som gick hem glada över att ha sett sin idol på scen.

Niklas Andersen, Sigrid Bruun, Emelie och Sarah Andersen har åkt från Falköping idag. Än har de inte tagit på sig något skydd mot regnet, men de bär på strålande leenden.
Niklas Andersen, Sigrid Bruun, Emelie och Sarah Andersen har åkt från Falköping idag. Än har de inte tagit på sig något skydd mot regnet, men de bär på strålande leenden. Foto: Jeanette Fredriksen
Ann-Katrin, Angelika och Efe har plats precis bredvid catwalken.
Ann-Katrin, Angelika och Efe har plats precis bredvid catwalken. Foto: Jeanette Fredriksen
Marianne Ottersten (höger) och Hannele Karlsson har kammat hem två bra platser nära scenen.
Marianne Ottersten (höger) och Hannele Karlsson har kammat hem två bra platser nära scenen. Foto: Jeanette Fredriksen
Lena och Mikael Westling, från Stockholm, dansade fram mellan stolsraderna. -Vi är på semester och bor på Knistad Herrgård utanför Skövde, en golfresa. De hade ett erbjudande om Diggiloo som vi nappade på. Han får golf och jag får Lena PH, säger Lena Westling.
Lena och Mikael Westling, från Stockholm, dansade fram mellan stolsraderna. -Vi är på semester och bor på Knistad Herrgård utanför Skövde, en golfresa. De hade ett erbjudande om Diggiloo som vi nappade på. Han får golf och jag får Lena PH, säger Lena Westling. Foto: Jeanette Fredriksen
Theoz var en storfavorit hos Mariestadsborna, det hördes tydligt på jublet och visslingarna som ekade till de ljudliga applåderna vid slutet av låten ”Het”.
Theoz var en storfavorit hos Mariestadsborna, det hördes tydligt på jublet och visslingarna som ekade till de ljudliga applåderna vid slutet av låten ”Het”. Foto: Jeanette Fredriksen
Här matchas det i gult. De två familjerna från Sjötorp har slagit sig ner på gräset på kullen och har bra utsikt över scenen.
Här matchas det i gult. De två familjerna från Sjötorp har slagit sig ner på gräset på kullen och har bra utsikt över scenen. Foto: Jeanette Fredriksen
Från Floby kommer korvkillarna Andreas Tängblad och Jocke Emilsson. De serveras korv av Mariestads IK, som är en av flera klubbar som hjälper till som personal på evenemanget.
Från Floby kommer korvkillarna Andreas Tängblad och Jocke Emilsson. De serveras korv av Mariestads IK, som är en av flera klubbar som hjälper till som personal på evenemanget. Foto: Jeanette Fredriksen
Måns Möller lovar att hålla nere energiförbrukningen för eventet genom att cykla för att generera el. Idén verkar inte vara särskilt lysande.
Måns Möller lovar att hålla nere energiförbrukningen för eventet genom att cykla för att generera el. Idén verkar inte vara särskilt lysande. Foto: Jeanette Fredriksen
Med på scen och med varvande framträdande under kvällen är Måns Möller, Liamoo, Theoz, Jessica Andersson, Mariette, Robin Bengtsson, John Lundvik, Lena Philipsson, Sanne Salomonsen samt kör och band.
Med på scen och med varvande framträdande under kvällen är Måns Möller, Liamoo, Theoz, Jessica Andersson, Mariette, Robin Bengtsson, John Lundvik, Lena Philipsson, Sanne Salomonsen samt kör och band. Foto: Jeanette Fredriksen
I rött sitter Jenny Seveborg med dottern Emelie framför. I svart sitter Maria Olofsson med dottern Julia Karlsson framför. Sällskapet äter glatt sitt fika. De har hittat regnskydd under ett av de stora träden.
I rött sitter Jenny Seveborg med dottern Emelie framför. I svart sitter Maria Olofsson med dottern Julia Karlsson framför. Sällskapet äter glatt sitt fika. De har hittat regnskydd under ett av de stora träden. Foto: Jeanette Fredriksen
Lena Philipsson sjöng sin låt ”Maria Magdalena”. Hennes turkosblå klänning glittrade och stämningen var på topp, många i publiken är PH-fans.
Lena Philipsson sjöng sin låt ”Maria Magdalena”. Hennes turkosblå klänning glittrade och stämningen var på topp, många i publiken är PH-fans. Foto: Jeanette Fredriksen
Gladare konsertbesökare får man leta efter. Det må regna, men det fanns ju ändå kokt korv i bröd, och det får man vara glad för instämmer de båda.
Gladare konsertbesökare får man leta efter. Det må regna, men det fanns ju ändå kokt korv i bröd, och det får man vara glad för instämmer de båda. Foto: Jeanette Fredriksen
Saga Karlsson, 7 år, har åkt från Kil med sin mamma Carina. Här hoppar Saga fram i hoppborgen.
Saga Karlsson, 7 år, har åkt från Kil med sin mamma Carina. Här hoppar Saga fram i hoppborgen. Foto: Jeanette Fredriksen
Färgglatt som få när öppningsnumret ”Im still standing” av Elton John drog igång. Artisterna fick fart på publiken, som svarade med att klappa händerna taktfullt.
Färgglatt som få när öppningsnumret ”Im still standing” av Elton John drog igång. Artisterna fick fart på publiken, som svarade med att klappa händerna taktfullt. Foto: Jeanette Fredriksen
Skål! Kall dricka piggar upp tycker dessa två ur publiken.
Skål! Kall dricka piggar upp tycker dessa två ur publiken. Foto: Jeanette Fredriksen

Artikeltaggar

DiggilooMariestadMusik

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.