Hoppa till huvudinnehållet

Tågtrafiken igång igen – men fortsatta förseningar i stormens spår

Publicerad:
En riven kraftledning var orsaken till det elfel som stoppade tågtrafiken mellan Skövde och Töreboda.
En riven kraftledning var orsaken till det elfel som stoppade tågtrafiken mellan Skövde och Töreboda. Foto: Tomas Höglund

Torsdagens oväder rev ner en kraftledning som orsakade stopp i tågtrafiken, mellan Stockholm och Göteborg, från torsdagskvällen. Men nu beräknas tågtrafiken att tas upp igen, meddelar Trafikverket på sin hemsida.

Sedan i torsdagskväll har tågtrafiken mellan Skövde och Töreboda stått still på grund av ett elfel som berodde på en fallen kraftledning. Tågtrafiken beräknas att återupptas med ett spår måndagen den 8 augusti klockan 03.00.

Tågtrafiken kommer att vara fortsatt påverkad då kapaciteten är begränsad, vilket leder till förseningar på mellan 15-20 minuter på sträckan Göteborg-Stockholm samt lokal trafik.

– Men på en sträcka är det hastigheten sänkt till 70 kilometer i timmen för att skydda dem som arbetar intill, säger Trafikverkets pressinformatör Emanuel Alvarez till TT.

Trafikverket uppmanar resenärer att vara uppmärksamma på skyltning och utrop vid stationen. För mer information om din tågresa hänvisas du till ditt tågbolag.

Samtliga spår väntas åter vara i bruk tidigt onsdag morgon, enligt TT.

Tågtrafiken stoppas efter ovädret – återupptas tisdag nästa vecka

Stationer där tågtrafiken kan påverkas

Flemingsberg, Södertälje Syd, Gnesta, Flen, Katrineholm C, Vingåker, Hallsberg, Laxå, Gårdsjö, Töreboda, Skövde C, Stenstorp, Falköping C, Floby, Herrljunga, Vårgårda, Alingsås, Västra Bodarne, Norsesund, Floda, Stenkullen, Lerum, Aspedalen, Aspen, Jonsered, Partille, Sävenäs, Göteborg C

Artikeltaggar

SkövdeTörebodaTransport

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.