Hoppa till huvudinnehållet

Björkman trotsade vädret – tog ny pallplats: ”Väldigt svårspelat”

Publicerad:
Matilda Björkman (till vänster) blev trea i Västerås Open. Vann gjorde Sara Ericsson (mitten) efter att ha besegrat Hanee Song från Nya Zeeland efter särspel.
Matilda Björkman (till vänster) blev trea i Västerås Open. Vann gjorde Sara Ericsson (mitten) efter att ha besegrat Hanee Song från Nya Zeeland efter särspel. Foto: PRIVAT

Matilda Björkman fortsätter visa prov på bra form.

I fredags slutade den unga Törebodatjejen trea i Västerås Open.

– Jag brukar alltid vara nervös, men det blev ännu mer nu när det var en så stor tävling, säger 16-åringen efter tävlingen som ingår i LET Access series.

Tredjeplats på Annika Inventational Europe och tvåan i Stenson Sunesson Junior Challenge. Matilda Björkman fortsätter att stapla pallplaceringarna på hög den här sommaren.

Mellan onsdag och fredag i förra veckan spelade hon till sig en delad tredjeplats på Västerås Open.

– Det känns jättekul. Det var många bra spelare med, men jag visste att jag skulle ha chans på en pallplats om jag spelade bra, säger Björkman.

”Utrymme för förbättring”

Med den vetskapen fick Törebodatjejen också en bra start. Efter den första rundan placerade sig Björkman som tvåa, ett slag under par och ett slag från förstaplatsen.

– Jag spelade stabilt. Utslagen satt bra, inspel var ganska nära och några puttar trillade i. Jag låg bra till, men kände ändå att det fann utrymme för förbättring, säger hon.

Matilda Björkman gick runt på par efter tre rundor.
Matilda Björkman gick runt på par efter tre rundor. Foto: PRIVAT

Men potentialen för förbättring försvann fort under dag två. När Björkman slog ut gjorde vinden sitt för att försvåra.

– Det var väldigt svårspelat. När jag gick ut på förmiddagen blåste det runt 15 sekundmeter i vindbyarna. Jag var inte nöjd med mitt spel, men inte missnöjd heller, säger Björkman som slutade på 75 slag, tre över par.

Den mindre bra andrarundan till trots var ”cutten” till den avslutande dagen inget problem. Med en delad femteplats inför de sista 18 hålen var den stora svårigheten i stället, återigen, vädret.

– Jag började helt okej, men efter nio hål blev det avbrott på grund av åska och regn. Efter runt en timme återupptogs spelet och jag slutade trea till slut. Jag är jättenöjd.

Hur är det att spela när vädret varierar så från runda till runda?

– Det var stor skillnad alla tre dagar. När det blåser mycket måste man kanske anpassa slagen eller klubbvalen, men det är bara att acceptera läget och göra det bästa av det. Så är det i golf, säger Björkman som stannade på par, sex slag bakom vinnaren Sara Ericsson.

Ny tävling på onsdag

På Västerås Open fanns även tre Mariestadstjejer med. Elsa Svensson blev nia, tre slag över par medans Wilma Zanderau (+19) och Tilda Kvarnrud (+30) missade ”cutten” efter två rundor.

För Matilda Björkman väntar redan under onsdagen nästa tävling i prestigefyllda LET Access series. Mellan den 10 och 13 augusti spelas SM i matchspel på Edenhof i Uppsala.

– Jag brukar inte sätta några resultatmål, utan så länge jag spelar så bra golf som jag kan är jag nöjd. Sedan får jag se hur långt det tar mig, avslutar 16-åringen.

Artikeltaggar

GolfMatilda Björkman

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.